2021. május 16. vasárnap Mózes, Botond

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.20. kedd

Az összefüggő felhőzet lassanként mindenütt felszakad, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban rövidebb időre kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.04.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.04.20.) napon!
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.04.20.) napon.

2021.04.20. kedd: Az összefüggő felhőzet lassanként mindenütt felszakad, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban rövidebb időre kisüthet a nap. Reggel még helyenként lehet eső, majd a késő délelőtti óráktól kezdve többfelé alakul ki zápor, zivatar, amire szinte mindenütt megvan az esély. Az esti órákra a gomolyfelhők összesnek, ezzel együtt a csapadékhullás is megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge melegfronti tünetek előfordulhatnak: többek között fejfájást, vérnyomásváltozást tapasztalhatunk.

A következő napok várható időjárása

2021.04.21. szerda: A fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet délután 14 és 19 fok között alakul.

2021.04.22. csütörtök: Reggel, délelőtt az ország nagy részén még vékonyabb, szakadozott felhőzet. Napközben egy hidegfront vastagabb, összefüggő felhőzete vonul északnyugat felől délkeleti irányba. Estétől főleg az északnyugati megyékben már vékonyodhat a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérik, majd a szél északnyugatira fordul és kissé mérséklődik. Ugyanakkor zivatarok környezetében továbbra is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A minimum-hőmérséklet általában 1, 7, a maximum többnyire 13, 19 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb idő, ráadásul ott már a déli óráktól hűlni kezd a levegő.

Friss híreink:

Aranyáron jelent meg a piacokon a magyar szamóca: ezért ennyire drága évről évre
A szamóca az egyetlen hazai gyümölcs, amelynek termőterülete az új évezredben idehaza számottevően növekedett. Míg a KSH adatai szerint 2004-ben 600 hektáron termelték, addig a terület 2019-re 128 hektárral nagyobb lett. (Az összképet rontja, hogy ez a terület az 1980-as évek közepén még 1800 hektár felett volt.) A lassan emelkedő termelési kedvet azonban rengeteg kihívás alakítja napjainkban is.

Kipusztíthatatlan zöldségek a kertben: ezek zord körülmények között is megteremnek
Nincs annyi a termés a kertünkben, mint amennyire számítottunk? Mi lehet a gond? Túl kicsi a kert vagy nem jól csináltunk valamit? Még mielőtt ezeket a kérdéseket feltennénk magunkban, gondoljuk át, hogy vajon jó helyen helyezkedik-e el a veteményesünk. Az éghajlati szempontok nagyon fontosak a növények számára, így könnyen elképzelhető, hogy a zöldségeink egyszerűen nem kapnak elegendő napfényt – vagy éppen kevés trágyát adunk a talajhoz.

Ilyen agrárberuházás évtizedek óta nem volt: megtudtuk a mezőhegyesi terveket
Magyarországon évtizedek óta nem volt akkora öntözésberuházás egy helyen, mint amekkora a mezőhegyesi Ménesbirtokon készül, a fejlesztés azonban nemcsak méretében lesz különleges, de környezetvédelmi szempontból is hatalmas lépésnek számít – mondta az Agrárszektornak Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, a Digitális Agrár Stratégia zászlóshajójaként olyan projektek indultak el a birtokon, amelyek, ha megvalósulnak, nagy hatással lehetnek az egész magyar agráriumra. A szakemberrel emellett arról is beszélgettünk, lesz-e valaha mezőhegyesi logós vetőmag, illetve, milyen fejlesztések várhatók a jövőben a Birtokon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu