Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.19. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.19. szombat

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő is képződik - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.06.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.06.19.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.06.19.) napon.

2021.06.19. szombat: A sok napsütés mellett kevés gomoly- és fátyolfelhő is képződik. A délutáni, esti órákban magasabbra törhet a gomolyfelhők egy része, amelyekből elsősorban a Dunától keletre, illetve az Alpokalján helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Főleg az Alföldön kísérhetik élénk lökések az északkeleti szelet, emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos lökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet kora délután 31 és 35, késő este 21 és 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a kifejezetten magas indexekkel rendelkező UV-sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, széles karimájú kalap, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

A következő napon várható időjárás

2021.06.20. vasárnap: A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délutánra 31 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a banánhéj a kertben
A banánhéj a legtöbb háztartásban a kukában végzi, pedig ahol van kert, ott hasznosan is fel lehet használni ezt a szemétnek hitt maradékot. Igazi csodaszer a növények számára, tele van ugyanis tápanyagokkal, ráadásul a különböző vegyi anyagokkal szemben sokkal pénztárcabarátabb megoldás. Összegyűjtöttük, mennyi mindenre lehet alkalmazni a banánhéjat a kertben, így mostantól biztosan senki sem akar majd megszabadulni tőle.

Íme, a jövő: a legmenőbb magyar gazdák már ezeket a technológiákat használják
Szántóföldi technológiai és gépbemutatót tartott a KITE Zrt. 2021. június 9-én, a NAK Szántóföldi Napok keretén belül. Az esemény a tűző nap és a hőség ellenére is egy kisebb tömeget mozgatott meg, akiknek a vállalat szakemberei nemcsak elmondták, de az előkészített parcellán ténylegesen be is mutatták, milyen precíziós növénytermesztési eszközök és megoldások érhetőek el ma Magyarországon. A prezentáció egy drónos növényvédelmi bemutatóval ért véget, melyet a KITE Zrt. és a Duplitec Kft. együttműködési megállapodásának aláírása követett.

Vallottak a gazdák: komoly veszély fenyegeti az idei napraforgótermést
Aggódnak a magyar napraforgó-termesztők, és van is rá okuk bőven. Voltak, akik eleve késve tudták elkezdeni a vetést, másoknak pedig két részletben sikerült csak befejezniük a munkát. A szakemberek egy része arról számolt be, hogy nagyon heterogén képet mutatnak az állományok, többeknek meggyűlt a baja a kártevőkkel is. Sokkal súlyosabb gondot jelent azonban a földeket sújtó aszály, mert bár a napraforgó jól viseli a szárazságot, azért ennek a növénynek is szüksége van a vízre. Az Agrárszektor több gazdát is megkeresett, hogy megtudja, milyen éve volt eddig a napraforgónak Magyarországon, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, valamint arról, hogy milyen hozamra számítanak idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03