2021. augusztus 3. kedd Hermina

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.22. kedd

Napos idő várható általában kevés, az ország északkeleti, keleti harmadán több gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.06.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.06.22.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.06.22.) napon.

2021.06.22. kedd: Napos idő várható általában kevés, az ország északkeleti, keleti harmadán több gomolyfelhővel. Az hazánk döntő részén nem lesz csapadék. Helyi záporok, zivatarok kialakulására az elsősorban északkeleten van nagyobb esély. A délies szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul.
Késő este 23 és 29 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire.
Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.
Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni.
Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál.
Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.
Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasnak mondható, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad.
Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

A következő napon várható időjárás

2021.06.23. szerda: Túlnyomóan derült, száraz idő lesz. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. A maximum-hőmérséklet 33 és 38 fok között várható.

Friss híreink:

Ez a növény sokat hozhat a konyhára: százezreket lehet vele kaszálni tonnánként
A következő években valódi szupernövénnyé válhat a facélia. Gyorsan fejlődik, hosszan virágzik és mézel, valamint a talajt is tisztítja és nincsenek természetes kártevői. Mindemellett tonnánként több százezer forintot is lehet vele keresni. Csak a gyomnövények jelenthetnek rá veszélyt, mivel meglehetősen herbicidérzékeny, de mechanikai gyomszabályozáson alapuló termesztéstechnológia alkalmazásával elérhető és fenntartható az optimális termésszint - olvasható az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tanulmányában. Az Agrárszektor több gazdát is megkeresett, hogy megtudja, milyen tapasztalataik vannak a facélia termesztésével, illetve hogy milyen termésre számítanak idén.

Nincs mit tenni: forgószélként törhetnek be a boltokba a lisztkukacos élelmiszerek
Már nem kell sokat várni ahhoz, hogy a boltok polcain valami egészen érdekes és egyáltalán nem megszokott dologgal találkozzunk: ezek pedig nem mások, mint a rovar alapú élelmiszerek. Bár elsőre igen bizarrnak tűnhet, az Európai Unió már zöld utat adott a lisztkukacnak, mint élelmiszer. Hazánk ellenezte a döntést, és mint kiderült, a magyarok nem túl lelkesek a rovarfehérjék fogyasztását tekintve – pedig a jövőben újabb tücskök és lárvák szolgálhatnak élelmiszer-alapanyagként. Mivel nemrégiben kezdett csak el berobbanni ez a köztudatba, érthető módon sok a kérdőjel a rovarfehérjék körül és bennünk is sok kérdés fogalmazódhat meg ezzel kapcsolatban – ezeknek próbáltunk most utánajárni.

Sosem volt még ilyen könnyű a kártevők elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
A különböző kártevők szörnyen meg tudják keseríteni a kertészek életét, és habár a legtöbben igyekeznek minden trükköt bevetni annak érdekében, hogy távol tartsák őket, ez nem mindig sikerül. Sokan használnak növényvédő szereket, nem feltétlenül kell azonban rögtön kémiai szerekhez nyúlni, hiszen számos olyan természetes módszer is akad, amivel megszabadulhatunk a betolakodóktól, egyik legfontosabb például rögtön a megelőzés. Összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amire ha odafigyelsz, akkor garantáltan egészségesek maradnak a növényeid, és a kártevők is miatt sem kell többé aggódnod.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu