2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.18. vasárnap

A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, helyenként felhőszakadással - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.07.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.07.18.) napon.
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.07.18.) napon.

2021.07.18. vasárnap: A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás többfelé záporral, zivatarral, helyenként felhőszakadással. Az északias szél főleg a Dunántúlon lesz erős, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 34 fok között alakul. Késő estére 19 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A záporos, zivataros idő miatt az alsóbb légrétegekben magas a levegő páratartalma, ezáltal kedvezőbbé válnak a körülmények a kórokozók életfeltételeihez és szaporodásukhoz, így a fertőző betegségek könnyebben terjednek párás időben.

A következő napon várható időjárás

2021.07.19. hétfő: A Dunántúl túlnyomóan napos északnyugati, nyugati harmadát leszámítva erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és több helyen várható zápor, zivatar. Élénk, nyugaton és északkeleten többfelé erős lökések kísérik az északi, északkeleti szelet, illetve zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A maximum 25 és 31 fok között alakul.

Friss híreink:

Így juthatnak olcsón traktorhoz az élelmes gazdák: itt már működik a módszer
Afrikai gazdák milliói számára távoli, közel elérhetetlen álom, hogy saját traktoruk legyen, pedig ezzel felturbózhatnák a termelésüket és többet kereshetnének annál, ami a családjuk ellátására elegendő. Ez azonban a jövőben megváltozhat, hála egy egyszerű, mégis forradalmian új megközelítésnek, ami lehetővé teszi a gazdák számára, hogy amikor szükségük van rá, használhassanak egy traktort.

Ezek a repcetermesztés legnagyobb buktatói: sokan már az alapoknál hibáznak
Sajnos idén is elmondható, hogy hektikusan indult az év, hiszen január-februárban a belvízprobléma lokálisan jelent meg, ezután egy közel két hónapos aszályos periódus nehezítette meg az őszi vetésű szántóföldi növények egészséges fejlődését. Nem vitás, hogy az elmúlt évtizedek leghidegebb áprilisát tudhatjuk magunk mögött, ami rányomta a bélyegét a szántóföldi növényekre, látványos fagykárt okozva mind a kalászosok levelein, mind a repceállományokon.

Úgy veszik külföldön ezt a magyar zöldséget, mint a cukrot: itthon mégis alig fogy
Évek óta csökken Magyarországon a fejes saláta termőterülete, ezzel együtt a betakarított termés mennyisége is, hogy a fogyasztásról ne is beszéljünk. Ezzel egyidőben viszont növekedés tapasztalható a többi salátaféle népszerűségében, és van olyan termelő is, aki már évek óta csak ezekkel az egyelőre még kevéssé ismert leveles zöldségekkel foglalkozik. A salátatermesztést emellett az időjárási szélsőségek is fenyegetik, a hideg, borús tavaszok és a perzselően forró, száraz nyarak, illetve tavaly óta a koronavírus is keseríti a termelők életét. És hogy mindez milyen hatással van a hazai termelésre, illetve a megtermelt salátafélék bel- és külföldi értékesítésére? Ennek járt utána az Agrárszektor.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu