2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.03. kedd

Alapvetően napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében időszakosan több lehet a felhő, és ott záporok, zivatarok is előfordulhatnak - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.08.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.08.03.) napon.
 
 

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.08.03.) napon.

2021.08.03. kedd: Alapvetően napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de főként a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében időszakosan több lehet a felhő, és ott záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Késő délutántól, estétől aztán északnyugat, nyugat felől egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé nagy eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

A következő napon várható időjárás

2021.08.04. szerda: A sok magasszintű felhő szűri a napsütést, emellett gomolyfelhő-képződés is várható, az erőteljesebb az ország északi felén. Utóbbi területen elszórtan, délebbre kisebb számban alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 25 és 32 fok között valószínű.

Friss híreink:

Dúl a gyümölcslé-forradalom a hazai boltokban: sok magyar már csak ezeket veszi
A kajszi – és őszibarack helyzete az időjárás viszontagságai mellett egyéb tényezők miatt is egyre kevésbé profitábilis a termelők számára, így nekünk is komoly kihívás beszerezni a szükséges mennyiséget - mondta az Agrárszektornak Mészáros Dezső, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, habár igyekeznek felhívni a figyelmet a hazai baracktermesztés rossz helyzetére, ez csak egy része a megoldásnak, hiszen fontos lenne új, ellenállóbb, ipari fajtákat ültetni, amely hatására a profit is növekedne, és a fiatal gazdák számára is ismét vonzóvá válhatna ez a pálya. A cégvezetővel többek között arról is beszélgettünk, hogyan változtak a fogyasztói igények a gyümölcslevek terén az utóbbi években, illetve, milyen, eddig még nem látott csomagolásokkal rukkol majd elő a nagy gyümölcslégyártó a jövőben.

Brutális drágulás jöhet az élelmiszereknél: ez a növény lehet a felelős mindenért
Kínai stratégiai megfontolások, a kanadai hőhullám, valamint a kőolaj árának emelkedése áll a hátterében annak, hogy soha nem látott csúcsokra emelkedett a repce ára. A tonnánként 200 ezer forintot ostromló termény drágulása csak keveset segít a hazai termelőknek, ám kifejezetten rossz hír az élelmiszeriparnak, amely széles körben használja a repceolajat. A jelenség ezért várhatóan a fogyasztói árakban is megjelenik, hiszen a repceolaj számtalan termékben ott van, a majonéztől a kényelmi ételekig. A globális hatásokat tehát hamarosan vásárláskor is érezni fogjuk.

Már látszik egy korszak vége: így alakulhatnak át teljesen az aratás utáni munkák
Bálaszállító robotot fejleszt a Vermeer. A három körbála méretű gép hatalmas segítséget jelenthet a gazdáknak a bálák összegyűjtésében és rendezésében.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu