Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.24. szerda

agrarszektor.hu
A pára, köd gyorsan feloszlik, majd a napsütésé lesz a főszerep, így túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.11.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.11.24.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.11.24.) napon.

2021.11.24. szerda: A pára, köd gyorsan feloszlik, majd a napsütésé lesz a főszerep, így túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de estétől Sopronnál már megélénkülhet a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.
Késő estére általában -4 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Észak felől az eddiginél hidegebb, száraz levegő áramlik hazánk fölé.
Emiatt az ereink összehúzódnak, ezáltal rosszabb lesz a bőrünk vérellátottsága, amely hamar a bőr kiszáradásához vezet, és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti. A levegő alacsony páratartalma miatt pedig a felsőléguti hurutos megbetegedések esélye növekszik, hiszen a nyálkahártya kiszáradhat.

A következő napon várható időjárás

2021.11.25. csütörtök: A párásság és a köd fokozatosan megszűnik. Eleinte főleg réteg- és fátyolfelhőzetre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek az ország nagyobb részén. A nap második felétől már vastagabb felhők is érkezhetnek. A délutáni, esti óráktól helyenként kisebb eső is előfordulhat, nagyobb eséllyel az északnyugati, északi megyékben. A délkeleti, déli szelet sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, a délkeleti tájakon a magasabb értékeket.

Friss híreink:

50 éve nem volt ilyen a magyar halágazatban: ez az ünnepi menün is meglátszódhat
Robogunk a karácsony felé, ami a gasztronómia szempontjából azt jelenti, hogy a legtöbb család asztalára felkerül egy méltatlanul mellőzött étel: a hal. Mindenki tisztában van a hal fontosságával, jótékony hatásaival és persze azzal is, hogy milyen egészséges. Mindezek ellenére alig eszünk belőle mi, magyarok, a fogyasztásunk jóval az uniós átlag alatt van. Pedig ez nem volt mindig így, voltak kifejezetten olyan időszakok, mikor az volt a furcsa, ha nem halat ettek az emberek. A megváltozott fogyasztói szokásokról, árakról, súlyos problémákról és kilátásokról egy szakértő, Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója számolt be az Agrárszektornak.

Portfolio Agrárdíjak 2021: íme, Az év agrárberuházása kategória jelöltjei
A Portfolio Csoport idén is díjazza a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat. A nyerteseket rangos szakmai zsűri választja ki, döntenek az Év növénytermelőjéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év kertészetéről, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év női agrárvállalkozójáról, az Év agrárberuházásáról, az Év agrárinnovációjáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj győzteséről. A díjakat az Agrárszektor 2021 Konferencia december 9-i szakmai programja után, ünnepélyes keretek között adjuk át.

Rizikós belevágni a méhészkedésbe: rengetegen rákaptak, durva árat fizetnek érte
Kevés fiatalból válik ma méhész, s még kevesebben vannak olyanok, akik elhivatottan kezdik el a foglalkozást. Az Agrárszektor által megkérdezettek szerint sokan csupán a profitot tartják szem előtt, ám ezzel a hozzáállással egy méhészet sem fenntartható hosszú távon. Ma már nagyon kevesen tudnak megélni kizárólag méhészetből, a legtöbbek számára inkább csak keresetkiegészítést nyújt a korábban szebb perspektívákat nyújtó szakma.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?