Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.13. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.13. csütörtök

agrarszektor.hu
Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, de általában többórás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.01.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.01.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.01.13.) napon.

2022.01.13. csütörtök: Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, de általában többórás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég. Arrafelé késő délutántól, estétől hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Északnyugaton az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb, míg Sopron környékén magasabb értékek is előfordulhatnak.
Késő este -5 és + 2 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Enyhébb levegő érkezik fölénk, így a melegfrontra érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, álmatlanság, koncentrációs-zavar.

A következő napon várható időjárás

2022.01.14. péntek: Általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Estétől északkelet, észak felől felhősödés várható. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk vagy erős, néhol viharos lökések. Kora délután többnyire 4, 10, a szélvédett, hófödte tájakon azonban 0, -3 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Friss híreink:

Bárki rábukkanhat a magyar erdők aranyára: kilója százezreket is érhet
A szarvasgomba Európa egyik legegzotikusabb étke: a gasztronómia egyik csúcsa, amelynek kilója több százezer forintot is érhet, és amely kereséséhez nemcsak különlegesen képzett állati segítőtársra van szükség, de embernek és állatnak egyaránt megfelelő szakvizsgákkal kell rendelkeznie a gombászáshoz. És vannak egyéb feltételek is, amelyeknek meg kell felelni, árulta el az Agrárszektornak Farkas Szilvia, aki már évek óta foglalkozik szarvasgombászással és speciális gombakereső kutyák kiképzésével. A szakember beszélt arról is, milyen hagyományai vannak Magyarországon a szarvasgombászásnak, hogy mennyire gazdag hazánk ebből a kincsből, és hogy milyen kilátásai vannak az ágazatnak 2022-ben.

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor: 6 élelmiszernek nem nőhet az ára februártól
Élelmiszerárstopot jelentett be Orbán Viktor szerda késő délután. Ez alapján hat élelmiszer esetében beavatkoznak az árak alakulásába, és visszaállítják azokat a 2021. októberi szintre. A termékek a következők: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell, 2,8%-os tehéntej.

A hentespult már a múlté? Így turbózná fel az eladásait a magyar húsos cég
A Kurucz Agro Kft. egy családi tulajdonban álló cégcsoport, ami a "termőföldtől az asztalig" filozófiát megvalósítva szolgálja ki a vásárlókat - árulta el Kurucz Ferenc a vállalat ügyvezetője és tulajdonosa. A szakember elmondta, hogy mostanra több mint százféle terméket forgalmaznak, és ezek minőségével elégedettek, a jövőben inkább mennyiségi fejlődést szeretnének elérni. Ezt pedig Kurucz Ferenc szerint az online értékesítés fejlesztésével érhetik el a legbiztosabban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31