2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Állat

A hentespult már a múlté? Így turbózná fel az eladásait a magyar húsos cég

A Kurucz Agro Kft. egy családi tulajdonban álló cégcsoport, ami a „termőföldtől az asztalig” filozófiát megvalósítva szolgálja ki a vásárlókat – árulta el Kurucz Ferenc a vállalat ügyvezetője és tulajdonosa. A szakember elmondta, hogy mostanra több mint százféle terméket forgalmaznak, és ezek minőségével elégedettek, a jövőben inkább mennyiségi fejlődést szeretnének elérni. Ezt pedig Kurucz Ferenc szerint az online értékesítés fejlesztésével érhetik el a legbiztosabban.
 
 

Kurucz Ferenc két testvérével vezeti a Kurucz Agro Kft.-t, amely az új húsfeldolgozó üzemük 2019-es elkészültéig egy klasszikus állattenyésztő vállalkozás volt. Jelenleg sertéstenyésztéssel, szantóföldi növénytermesztéssel (takarmánynövények) és takarmánykeveréssel foglalkoznak, valamint van egy sertésvágóhídjuk és egy ehhez tartozó feldolgozóüzemük – árulta el Kurucz Ferenc, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év állattenyésztője" kategória egyik jelöltje volt. Ahogy a szakember fogalmazott, a tevékenységük a „termőföldtől az asztalig” terjed, a feldolgozóüzemben pedig A-tól Z-ig mindenféle terméket készítenek. Erre két fő okuk is volt: egyrészt rendelkeznek saját bolttal, ahol a teljes szortimentet szerették volna bemutatni, másrészt pedig maguk vágják le az élő állatokat, amelynek minden részét fel kell használni. A vállalkozás ügyvezetője és tulajdonosa elmondta, hogy több mint 100 termékük van jelenleg. A top termékeik a vásárlói visszajelzések alapján: a nyelves disznósajt, a prémium kenőmájasok, a borókás szalámi, a magas hústartalmú párizsi, valamint a sonkák és a virslik.

Egyértelműen az online kereskedelem az az irány, amibe el szeretnénk indulni, vagy tovább szeretnénk fejlődni. Egyébként mennyiségi fejlődést már nem szeretnénk elérni, minőségit még igen

– jelentette ki Kurucz Ferenc.

A szakember kiemelte, hogy a növénytermesztésük és a feldolgozóüzemük már magas technológiai szinten van, ezért a jövőben a sertéstelepeket is szeretnék modernizálni. Arra törekednek, hogy minden üzemegységük is profi és modern legyen - jelentette ki Kurucz Ferenc. A Kurucz Agro Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elismerte, hogy ehhez sok munkát kell koordinálni: hiszen termelik a takarmányokat és az állatokról is minden nap gondoskodni kell. Az üzemben heti 5-6 nap megy a munka, ott egy kicsit jobban lehet ütemezni a dolgokat. De minden a munkafolyamatok összehangolásán múlik.

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben