Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.18. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.18. kedd

agrarszektor.hu
Döntően derült, napos, csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.01.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.01.18.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.01.18.) napon.

2022.01.18. kedd: Döntően derült, napos, csapadékmentes idő lesz, de az északkeleti megyékben lehetnek felhősebb tájak is. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, majd estére mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.
Késő estére -7, +1 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

A következő napon várható időjárás

2022.01.19. szerda: Az ország egy részén derült idő, másutt fátyolfelhős, több órás szűrt napsütés valószínű. Éjjel, hajnalban helyenként köd, illetve rétegfelhőzet képződhet. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet az ország nagy részén -9 és -3 fok között várható, keleten azonban helyenként -12, -10 fokot is mérhetnek. A csúcsérték többnyire 3 és 7 fok között alakul.

Friss híreink:

Reagált az agrárközgazdász az élelmiszerárstopra: ezt a termelők fogják megfizetni
Alapvetően a nyersanyagok világpiaci árának emelkedése áll az élelmiszerek megdrágulása mögött, de hamarosan jön a visszarendeződés. A gabonák és a növényi olajok ára csökkenni fog, a sertéshúsé és a baromfié viszont emelkedni - mondta Raskó György, agrárközgazdász. Az Agrárszektor által megkérdezett szakember szerint a napokban bejelentett élelmiszerárstop nem lesz tartós, a kereskedőket végső soron semmiféle kár nem fogja érni. Az intézkedés hatásai inkább a termelőket és a feldolgozókat fogják érinteni, de még a kibírható tartományban fognak mozogni.

Közel a ketreces tyúktartás vége? Ezt gondolja a tilalomról a hevesi gazdaság
A Heves megyei, gyöngyöshalászi székhelyű Gyöngytojás Kft. 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy továbbvigyék a korábban szülői tulajdonban lévő baromfitelep üzemeltetését. Papp Veronika, a vállalat ügyvezető-tulajdonosa és közvetlen családtagjai közel 30 éve foglalkoznak mezőgazdasági tevékenységgel. A cég 2016-ban vidékfejlesztési pályázatot nyújtott be a Vidékfejlesztési Program felhívása keretében, melynek köszönhetően a csaknem 1, 2 milliárd forintos beruházással Gyöngyöshalászon létrejött egy korszerű baromfitelep, mely energiahatékonyságában, kapacitásában és az alkalmazott technológiában is egyedülálló a térségben.

Itt a nagy terv: így érheti utol a magyar mezőgazdaság a nyugati országokat
A magyar gazdák a következő 7 év végére nemcsak utolérhetik, de le is hagyhatják a nyugati kollégáikat - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Kiemelte, akkor lenne elégedett, ha az európai uniós gazdák és a magyar gazdák egy hektárról számított jövedelme egyforma lenne. Az agrárminiszter beszélt arról is, hogy a kihívások ellenére is nagyon szépen helytállt a magyar agrárium, hiszen az exporttöbbletet most is az agrártermékek határozzák meg, így a GDP-ben is komoly erőt képvisel a magyar mezőgazdaság.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03