2022. május 28. szombat Emil, Csanád

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.24. hétfő

Túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.01.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.01.24.) napon.
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.01.24.) napon.

2022.01.24. hétfő: Túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati határ közelében lehetnek eleinte még erősen felhős vagy borult területek, de legkésőbb délelőttig ott is megszűnik a csapadék, és kiderül az ég. Az északkeleti szél a nap első felében a Tiszántúlon még időnként megélénkülhet, majd mindenütt mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +1 fok között alakul, de az északkeli határnál csupán -2, -6 fok várható.
Késő estére általában -12 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet, de már ekkor is főleg a hóval borított tájakon jóval hidegebb lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölé több fokkal hűvösebb levegő áramlik, hidegfront jellegű változás várható. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

A következő napon várható időjárás

2022.01.25. kedd: Észak, északnyugat felől szakadozott felhőzet húzódik fölénk, de a déli megyékben több órára kisüt a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, legfeljebb helyenként valószínű hószállingózás. Este nyugaton havas eső, ónos eső sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A csúcsérték -5, +4 között alakul.

Friss híreink:

Súlyos árat fizetnek ezért a magyar gazdák: nincs mese, ezt nem úszhatja meg senki
Egyre komolyabb költségek terhelik a magyar növénytermesztőket. Az elmúlt időszakban nemcsak a műtrágyák, növényvédő szerek és az üzemanyagok ára emelkedett meg nagyobb mértékben, hanem olyan kisebb, de végső soron szintén jelentős tételeké is, mint például a raklapok vagy csomagolóanyagok. A mezőgazdasági szolgáltatások terén is óriási drágulás volt tapasztalható az elmúlt egy évben, különösen a szállítás, fuvarozás költségeinek megugrása érintette érzékenyen az ágazat szereplőit. Az Agrárszektor megkérdezte a gazdákat, hogy mit tapasztaltak ezekből az áremelkedésekből, mely tételek drágulását érezték meg a leginkább, és melyek voltak elhanyagolhatóak.

Idegen növények terjednek Magyarországon: súlyos veszélyben a hazai erdők
Erdeink szerepe különösen felértékelődött az elmúlt időszakban, hiszen komoly szerepe van a biológiai sokféleség fenntartásában, természeti értékeink és kincseink megóvásában, és az ökoszisztéma szolgáltatások nyújtásában. Sajnos az ökoszisztémában helytálló szerepének felismerése még nem elegendő erdeink biztonságához, a különböző romboló hatású tényezők folyamatosan jelen vannak.

Fertőző vírus pusztít a magyar állattartó telepeken: mutatjuk, hogyan védekezz ellene
A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak betegsége. A kórokozó változékonysága miatt kialakulhat a vírusnak olyan változata, mely embereket is képes megbetegíteni. Európában azonban ennek csekély az esélye az állatokkal való szoros kontaktust kerülő állattartási gyakorlat és a baromfiból származó termékek fogyasztási szokásai miatt.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben