Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.20. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.20. szerda

agrarszektor.hu
Túlnyomóan felhőtlen idő lesz, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.07.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.07.20.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.07.20.) napon.

2022.07.20. szerda: Túlnyomóan felhőtlen idő lesz, csapadék nélkül. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között várható. Késő estére általában 17 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de ismét egyre nagyobb területre visszatér a hőség. A meleg idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, de különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt.

A következő napon várható időjárás

2022.07.21. csütörtök: Napos idő várható, majd a nap második felében fátyolfelhők sodródnak fölénk, estétől pedig gomolyfelhők is érkeznek. Az Alpokaljára estefelé besodródhat zápor, zivatar, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugatira, északira forduló szél megélénkül, többfelé erős lökések is lehetnek. Délutánra 33, 39 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Ezeket a hibákat sokan elkövetik nyáron: így öntözd helyesen a növényeket a hőségben
A nyári melegek beköszöntével kertünk és növényeink egyre kevésbé lehetnek meg rendszeres öntözés, locsolás nélkül. Azonban még a legjobb szándékú kertész és kertbarát is elkövethet olyan hibákat a növények vízellátása során, amely azok egészségét, túlélését veszélyezteti. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy a nap mely szakában öntözzük meg a növényeinket, hogyan és mennyi vizet adunk nekik, ahogy az sem mellékes, hogy milyen eszközöket használunk fel erre a feladatra. De hogyan locsolhatjuk helyesen növényeket, hogyan garantálhatjuk, hogy még a legmelegebb időszakokban is egészséges és zöld legyen a kertünk? Az Agrárszektor erről kérdezte Megyeri Szabolcs kertészmérnököt.

Év növénytermelője: közel járunk az elsivatagosodáshoz
Teljesen kilátástalan és bizonytalan helyzetet teremt az elképesztő aszály, amely Magyarországot sújtja - tájékoztatta az Agrárszektort Szabó Lajos, a HÓDAGRO Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki 2021-ben elnyerte a Portfolio Csoport Év növénytermelője díját. A cég területein annyira rossz az idei kukorica- és napraforgótermés, hogy a túléléshez több éves pénzügyi tartalékokat kell majd felhasználniuk. A szakember szerint elkeserítő a helyzet, a térségben mindössze 80-90 mm csapadék esett idén, és ha ez az év további részében is így lesz, közel leszünk az elsivatagosodáshoz.

Döbbenetes dolog derült ki a magyar görögdinnyéről: ezt sokan nem gondolták volna
Évről évre egyre csökken a görögdinnye termőterülete Magyarországon, a tavalyi 3500 hektárhoz képest idén már csak 2600 hektáron termesztették. Ugyanez elmondható a termésmennyiségről is, ami a 2018-as 179 ezer tonnával szemben, az előzetes információk szerint 2022-ben már csak 130-140 ezer tonna lesz. Az árak egyelőre még folyamatosan változnak az idei szezonban, az azonban biztos, hogy a szakemberek szerint, ha 179 forint alá megy a dinnye kilónkénti ára, akkor még tovább fog csökkenni a hazai termőterület. A fogyasztói szokásokat tekintve elmondható, hogy ma már inkább az 5-8 kilogrammos görögdinnyéket preferálják a magyar családok, de egyre népszerűbbek a kisebb, 4-5 kilogrammos, a magszegény, valamint a 2-4 kilogrammos darabok is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?