Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.03. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.03. szerda

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható fátyol- és nappal képződő gomolyfelhőkkel, de ezekből csapadék nem valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.08.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.08.03.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.08.03.) napon.

2022.08.03. szerda: Sok napsütés várható fátyol- és nappal képződő gomolyfelhőkkel, de ezekből csapadék nem valószínű. Az északias szél többnyire mérsékelt marad.

A hőmérséklet délután 29 és 35, késő este 21 és 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nem terheli a szervezetünket, de közvetett módon negatívan befolyásolja szervezetünk működését a magas indexekkel rendelkező UV-B sugárzás. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg megfelelő faktorszámú naptej használatával, világos, természetes anyagú ruházattal, valamint kalap, napszemüveg viselésével is.

A következő napon várható időjárás

2022.08.04. csütörtök: Derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. A hőmérséklet délután általában 29 és 35 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez fájni fog a vásárlóknak: az igazi húsdrágulás csak most jön a magyar boltokban
Jelentősen megváltozott a magyarok sertéshús-fogyasztása az elmúlt évtizedekben: bár a rendszerváltást követően a fogyasztók által addig preferált sertéshúsok és húskészítmények helyét részben átvették a baromfiból készült termékek, ez a helyzet az elmúlt évtizedben rendeződni látszott. A koronavírus-járvány már egy egyensúlyi állapotba robbant be, és bár a járvány ideje alatt a magyarok sertéshús-fogyasztása mennyiségileg érdemeben nem változott, a struktúrában jelentős átalakulás volt megfigyelhető. De mi történt a sertéshús-fogyasztás terén a pandémia után, és különösen az elmúlt hónapokban? Milyen folyamatok állnak a sertéshús árának emelkedése mögött, és egyáltalán, meddig emelkedhetnek az árak? Mi várható a következő időszakban? Az Agrárszektor erről Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét kérdezte.

Ez is eljött: olyan dolgok történnek a magyar földeken, amikre rég volt példa
Elképesztően alakul 2022 mindenki, így a mezőgazdaságban tevékenykedők számára is. Egyre jobban növekvő költségekkel, pusztító aszállyal, háborúval és sokszor munkaerőhiánnyal is meg kell küzdeniük a gazdálkodóknak. Az idei nyár eddig kegyetlen volt az élőlények számára, mondhatni, hogy szomjaznak a földek. Ez pedig több esetben is rányomta a bélyegét a termés mennyiségére és minőségére, és lényegében mindenki azt várja, hogy milyen hírek érkeznek a termelőktől. Az aratás lassan befejeződik, és nagyon vegyes képet festenek az eredmények. Van, aki örülhet, és van, aki nem. Hogy melyikből van több, az az alábbi cikkből kiderül.

Műtrágya-krízis szélén táncol Magyarország? A szankciók padlóra küldtek mindenkit
Ez az év kétségtelenül nem a nyugalomról és a fennakadások nélküli termelésről szól, hiszen tulajdonképpen mindenkinek, köztük a mezőgazdaságban tevékenykedőknek is számos akadállyal kell szembenézniük. Beszéltünk már az állattartók és a növénytermesztők nehéz helyzetéről is, de nem szabad megfeledkezni a műtrágyagyártókról sem. Ezek a vállalatok is napról napra súlyos problémákkal küzdenek meg, köszönhetően többek között az EU-s szankcióknak. Ám nem ez az egyetlen gond, ami fennakadásokat tud okozni. Hogy mik ezek a problémák, miként érintheti a gazdákat a kialakult helyzet, és, hogy egyáltalán lesz-e elég műtrágya Magyarországon, alábbi cikkünkből kiderül.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?