Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.05. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.05. péntek

agrarszektor.hu
Derült, száraz időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.08.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.08.05.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.08.05.) napon.

2022.08.05. péntek: Derült, száraz időre számíthatunk. Elsősorban az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű.
Késő estére többnyire 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és idősekre. Fennáll a hőguta veszélye, főleg a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.

A következő napon várható időjárás

2022.08.06. szombat: Általában sok napsütés valószínű, de északnyugat felől egy front szakadozott felhőzete érkezik, míg délkeleten még alapvetően napos marad az idő. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar - legkisebb eséllyel az Alföldön. Az északira forduló szél megélénkül, többfelé megerősödhet. Délutánra 28 és 38 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a nyugati megyékben mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Durva, ami a magyar szőlővel történik: ehhez most már jobb lesz hozzászokni?
A 2022-es évre - most már kijelenthető - az aszály éveként fogunk emlékezni. De amíg a szántóföldi növénykultúrákban komoly károkat okoztak a rettenetes hőhullámok és a tartós csapadékhiány, a szőlő esetében még korai lenne bármit mondani. Bár a forró, száraz időjárás embert, állatot és növényt egyaránt megviselt, a szőlőnél még van remény arra, hogy mind minőségileg, mind mennyiségileg kiemelkedő termést hozzon. De milyen volt az idei év a szőlőtermesztés számára? Hogyan élték meg a termelők az elmúlt időszakot, mit várnak, mire számítanak? Az Agrárszektor erről kérdezett meg szőlőtermesztőket és borászokat.

Igazi csodaszer készül Magyarországon: itthon alig kell, külföldre viszik a javát
A magyar méhészek mindösszesen egy százaléka foglalkozik a munkaigényes propolisszal, méhpempővel, virágporral vagy méhkenyérrel. Az Agrárszektor által megkérdezett szakemberek szerint az előbb sorakoztatott kaptártermékekben sok kedvező tulajdonság rejlik, s mint megtudtuk, szakmai berkeken belül van is egyfajta törekvés a hazai népszerűsítésükre vonatkozóan. A méhészeti termékek többségénél azonban korlátozottak az előállítási lehetőségek, ráadásul nagy tudást és sok munkát igényel a méhészek részéről is, nem véletlenül magasak a piaci árak. Az itthon megtermelt virágpor jelentős része például hűtőkamionokban hagyja el az országot Nyugat-Európa felé.

Megdöbbentő számok láttak napvilágot: brutális, ami a műtrágyapiacon folyik
Csaknem felére csökkent a műtrágya-értékesítés Magyarországon 2022 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) elemzése alapján a legnagyobb visszaesés az ammónium-klorid és a kálium-klorid esetében történt, de a mészammon-salétrom (MAS) és Nitrosol, DAM iránti kereslet is csökkent. Az értékesítési árak ugyanakkor közel négyszeresére emelkedtek a vizsgált időszakban 2021 második negyedévéhez mérten. A növényvédő szerek esetében megállapítható, hogy az év második negyedévében a megfigyelt termékekből mintegy 20 százalékkal kevesebbet vásároltak a gazdák, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, az értékesítési árak viszont csaknem háromszorosára emelkedtek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03