Gőzerővel nyomul Andrej Babis a magyar agrárbizniszben

Új szárítót épített szerencsi területi központjában az Andrej Babis cseh milliárdos üzletember tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft., amely a második helyet foglalja el a hazai agrárintegrátori piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó nádudvari KITE Zrt. mögött. Rövid időn belül ez volt a második kapacitásbővítés a cégnél, mivel az IKR Agrár nemrég Hajdúnánáson vett terménytárolót és terményszárítókat.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A korábban működtetett bábolnai szárító helyett újat létesített szerencsi területi központjában az IKR Agrár Kft.- jelentette be Nagy Lajos, a társaság ügyvezető igazgatója. Az új gazüzemű szárító - takarmánykukoricában kifejezve - 25 tonnás óránkénti kapacitással működhet 10 százalékos vízelvonást alapul véve, de teljesítménye akár 40 tonna/órásra is bővíthető.

Rövid időn belül ez a második jelentős beruházás, amellyel az Andrej Babis tulajdonában álló bábolnai vállalat bővítette kapacitásait Kelet-Magyarországon. Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a cég a közelmúltban Hajdúnánáson vett nagy terménytárolót, illetve terményszárítókat.

Az IKR Agrár öt év alatt megháromszorozta, 32 milliárd forintról több mint 90 milliárdra növelte árbevételét, és a mezőgazdasági inputanyag-forgalom, illetve a terménykereskedelem bővülésével szükségessé vált a szárítókapacitások bővítése is - indokolta a beruházást Nagy Lajos. A szerencsi területi központban a cég már eddig is működtetett egy 25 ezer tonna kapacitású terménytárolót, amelyhez most feldolgozási - tisztítási és szárítási - hátteret teremtett.

Az IKR Agrár a környékbeli gazdálkodók termelését inputanyag- és áruhitel-kihelyezésekkel finanszírozza, majd mostantól az új szárítóval a beszállított terményeket fel is dolgozza. Az árutulajdonosoknak árajánlatot is tesz és felvásárolja tőlük a felkínált terményeket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?