Hatalmas eső jöhet szombaton: mutatjuk, várható-e csapadék keleten is

Hatalmas eső jöhet szombaton: mutatjuk, várható-e csapadék keleten is

agrarszektor.hu
Péntek este az eddigieknél erősebb hidegfront éri el az országot, amelynek hatására országszerte lehűl a levegő és többfelé csapadék is várható, ráadásul most jó eséllyel a keleti, délkeleti tájak is kapnak majd az esőből. A hidegfront a jövő hét első felében "még érzékelteti magát", de a hét második felétől ismét erősödik a felmelegedés, és országszerte 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek - hangzott el az Országos Meteorológiai Szolgálat videójában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A meteorológiai szolgálat YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtökön még országszerte sok lesz a napsütés. Legfeljebb ország északnyugati területein, illetve az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, de jelentős csapadék nem várható. A minimumok 12 és 21, a maximumok 30 és 36 fok között alakulnak.

Pénteken is hasonló idő várható 31-37 fokos csúcsértékekkel. Ekkor viszont már az országtól nyugatra ciklon kezd "kimélyülni", és ennek frontja péntek este megközelíti a Kárpát-medencét is. A front hatására többfelé várható zápor, zivatar. Továbbá a szél is megerősödik és országszerte visszaesik a hőmérséklet. Az előrejelzés szerint szombaton 24 és 34, vasárnap már 22 és 28 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Az Időkép tájékoztatása szerint szombat a záporok, zivatarok már könnyen rendszerbe szerveződhetnek, és egész országot átszelő zivatarláncok is kialakulhatnak, melyekből több hullám is jöhet. Az intenzívebb zivatargócokat kísérő felhőszakadásokból rövid idő alatt 30-40 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is lehullhat. Emellé viharos széllökések és jégeső is társulhat. A záporok, zivatarok ezúttal a csapadékból hosszú ideje szinte teljesen kimaradó keleti, délkeleti tájakra is jó eséllyel el fognak jutni. Ha nem is mindenhol, de több helyen hullhat le ezeken a tájakon is jelentősebbnek mondható csapadékmennyiség.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?