Időzített bomba ketyeg alattunk: ha ez így megy tovább, mind szomjan halunk

MTI
A talajvíz drámai hiányának veszélye fenyegeti a jövő generációit, egy tanulmány szerint ugyanis a következő 100 évben a világ talajvízraktárának mindössze a fele töltődik majd fel teljesen. A jelenségért a klímaváltozás a felelős, a talajvízforrásokat ugyanakkor már most is erőteljesen veszélyezteti a világ népességének folyamatos növekedése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nature Climate Change című tudományos lap egyik tanulmánya szerint a következő 100 évben a világ talajvízraktárának csak a fele fog majd teljesen feltöltődni vagy egyensúlyba kerülni. A kutatók a talajvíz-adatok alapján készült számítógépes modellekre alapozták jóslataikat, elmondásuk alapján pedig az eredmények riasztóak.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A jelenségért az utóbbi években egyre gyakoribb szélsőségesen száraz időszakok, illetve heves esőzések tehetőek felelőssé, ezek következményei azonban csak késleltetve jelentkeznek majd. A szakemberek szerint egy környezetvédelmi időzített bombáról van szó, a klímaváltozás talajvíz újraképződésére vonatkozó minden jelenlegi következménye ugyanis csak hosszú idő múlva fogja befolyásolni teljes mértékben a folyók vagy a vizes területek alap vízhozamát.

A folyamat, amelynek során az esővíz átszűrődik és a mélyebb talajrétegekben talajvízként összegyűlik, évszázadokon át is eltarthat. A talajvízforrásokat ugyanakkor már ma is jelentősen veszélyezteti az emberek növekvő száma, és az élelmiszertermelés mértékének ezzel járó növekedése.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?