Itt a nitrát gazdálkodói kézikönyv

agrarszektor.hu
Nitrát gazdálkodói kézikönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A dokumentum a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, valamint ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókkal látja el a gazdálkodókat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAK napokban megjelentetett nitrát gazdálkodói kézikönyve elsősorban azoknak szól, akik nitrátérzékeny területeken gazdálkodnak. A kézikönyv a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A dokumentum elkészítésében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) is közreműködött.

Mivel a nitrátérzékeny területek lehatárolása 2013. szeptember elsejétől változott, ezeken a területeken az úgynevezett Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat szabályait 2014. szeptember elsejétől kötelező betartani. Ehhez nyújt segítséget a megjelent kézikönyv, amely számos hasznos információval látja el a mezőgazdasági termelőket. 

A nitrogén, mint az egyik legfontosabb növényi tápanyag, nagy mennyiségben súlyos környezeti és egészségügyi károkat okozhat. Ezt felismerve hozta létre az Európai Unió a Nitrát Irányelvet, a talaj és a felszín alatti és feletti vizek megóvása érdekében. 

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?