2020. május 26. kedd Fülöp, Evelin

Hírek - Növény

Itt a nitrát gazdálkodói kézikönyv

Nitrát gazdálkodói kézikönyvet jelentetett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A dokumentum a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, valamint ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókkal látja el a gazdálkodókat.
 
 

A NAK napokban megjelentetett nitrát gazdálkodói kézikönyve elsősorban azoknak szól, akik nitrátérzékeny területeken gazdálkodnak. A kézikönyv a legfontosabb környezetvédelmi, adatszolgáltatási, nyilvántartási, ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókat tartalmazza. A dokumentum elkészítésében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Földművelésügyi Minisztérium (FM) is közreműködött.

Mivel a nitrátérzékeny területek lehatárolása 2013. szeptember elsejétől változott, ezeken a területeken az úgynevezett Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat szabályait 2014. szeptember elsejétől kötelező betartani. Ehhez nyújt segítséget a megjelent kézikönyv, amely számos hasznos információval látja el a mezőgazdasági termelőket. 

A nitrogén, mint az egyik legfontosabb növényi tápanyag, nagy mennyiségben súlyos környezeti és egészségügyi károkat okozhat. Ezt felismerve hozta létre az Európai Unió a Nitrát Irányelvet, a talaj és a felszín alatti és feletti vizek megóvása érdekében. 

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu