Koronavírus: több millió tulipánt kellett megsemmisíteni a világ legnagyobb virágpiacán

Koronavírus: több millió tulipánt kellett megsemmisíteni a világ legnagyobb virágpiacán

agrarszektor.hu
Hollandiában található a világ legnagyobb virágpiaca, ahol története során most először kellett virágok millióit megsemmisíteni a koronavírus-járvány miatt. A virágtermés 80 százaléka teljesen odalett, a járvány miatt ugyanis sikertelenek voltak az aukciók, és nem akadtak vevők az árura. Ráadásul az év legforgalmasabb időszakában érte a koronavírus a virágkereskedőket, amelyek többsége akár csődbe is mehet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több mint százmillió tulipánt semmisítettek meg a hollandiai Aalsmeerben, a világ legnagyobb virágpiacán, miután a koronavírus-járvány miatt visszaeső virágkereslet hatására nem akadt vevő az árura - írta G7.hu-ra hivatkozva az Infostart. Számos holland virágpiacon történt hasonló a virágüzletek zárva tartása, a rendezvények, illetve az esküvők elmaradása miatt. Miután a globális virágpiac 44 százalékát uralja Hollandia, az ikonikus ágazatot egészen megviseli a válság, a termelők többsége állami támogatás nélkül csődbe is mehet.

Forrás: MTI/EPA/Jerry Lampen

Az elmúlt egy hónapban a kereslet bezuhanása miatt mintegy 400 millió virágot pusztítottak el Hollandiában, ezen belül 140 millió tulipánt a legnagyobb holland virágkereskedő becslése szerint. A Royal Flora Hollandia igazgatója szerint a teljes idei termés 70-80 százalékát is meg kell semmisítsék a termelők, ráadásul az év legnagyobb forgalmát adó időszakában, amikor a nők napja, a húsvét és az anyák napja is megsokszorozza azt.

A naaldwijki piacról egy rövid videó is készült:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?