Szélviharral tör be az országba az újabb hidegfront: kiadták a figyelmeztetést

Szélviharral tör be az országba az újabb hidegfront: kiadták a figyelmeztetést

agrarszektor.hu
Hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) keddre. Mint írják, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedden napközben az Északi-középhegységben és az Alföld keleti felén zivatarok is kialakulhatnak, emellett a Dunántúl északi megyéiben illetve a Börzsöny térségében, elsősorban a magasabban fekvő területeken viharos erejű (60 km/h-t meghaladó) széllökések előfordulhatnak - írja a met.hu. A zivatar veszélye miatt az OMSZ keddre elsőfokú figyelmeztetést adott ki Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyére. 

Forrás: OMSZ

Kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Több helyen, majd inkább már csak szórványosan számíthatunk kisebb esőre, záporra. Nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében, északkeleten, illetve keleten helyenként zivatarok is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?