Szépséges kajszitermés lesz az idén!

agrarszektor.hu
Ágazati elemzés szerint az idei sárgabaracktermés várhatóan 12 százalékkal 632 ezer tonna fölé emelkedik Európában - írja a syngenta.hu az Europêch-re hivatkozva. A tavalyi nagyon gyenge eredmények után Európa legnagyobb termelői, Franciaország és Olaszország a 2017-es mennyiségnél 43, illetve 36 százalékkal több sárgabarackot szüretelhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az előrejelzések szerint a francia és olasz kajszitermés a 2018-as nehéz év után visszatér a normál szintre. Ezzel szemben a görög termés legfeljebb egy százalékkal bővülhet. Spanyolországban pedig - ahol tavaly igen jó volt a termés - idén 36 százalékos visszaesést jósolnak, mert Kasztília-La Mancha és Murcia területén igen rosszkor jött a február végi fagy. Mindezek ellenére az Europêch derűlátó prognózisa szerint

a teljes európai mennyiség 19 százalékkal lesz több a 2013-2017-es évek átlagánál.

Európa legnagyobb kajszitermelője, Olaszország ugyanis a kedvező téli körülmények eredményeként az elmúlt évi 213 ezer tonnával szemben 286 ezer tonnára számíthat. Az Europêch közleményében ugyanakkor megjegyezte, hogy az európai barack- és nektarinpiacokon tapasztalt nehézségek következtében kontinensünkön az elmúlt évtizedben a termelők az őszibarackról a sárgabarack termelésre álltak át.

Megjegyezzük: Magyarorzságon mintegy 30 ezer tonna kajszi szokott teremni, a legrosszabb években, mint amilyen a tavalyi volt, csak 10 ezer tonnányi termés kerül a tárolókba. Idén azonban túlságosan is berakottak az ágak, ezért termésritkítást kellett végezni. Az esők után most még úgy látszik, hogy a fák sok, egészséges és szép gyümölcsöket nevelnek ki idén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?