2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Növény

Több milliárd forintnyi kárt okozott a jégeső a földeken

Több milliárd forintnyi kárt okoztak a júliusi jégesők a mezőgazdasági földeken a biztosítók jelentése alapján – írja a Világgazdaság.
 
 

A Generali beszámolója szerint csak júliusban több kárt okozott az ítéletidő, mint tavaly fél év alatt, összesen 550 mezőgazdasági kárbejelentés érkezett, összesen 830 millió forint értékben. A legnagyobb mértékben a betakarítás előtt álló növények, az őszi káposztarepce, az árpa és a búza károsodott, valamint az őszi betakarítású kukoricát és napraforgót sem kímélték a viharok.

Az Allianzhoz csaknem 1000 mezőgazdasági esetet jelentettek be, egymilliárd forint értékben, a Groupama biztosítónál pedig 309 bejelentés volt, melyeknek 90 százaléka növénykár, azon belül is jégkár.

A cikk szerint a jégkárokra jellemző, hogy kis területen, koncentráltan teszik tönkre a termést. A kárrendezés a mezőgazdasági biztosítóknál hosszabb ideig tarthat, mivel a pontos kárfelmérés sokszor csak a termés betakarítása után készülhet el. A kárfelmérések azonban folyamatosan zajlanak, a kártérítések egy részét már megkapták a gazdák.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu