Újabb hidegfront tarolja le az országot: ebben nem lesz köszönet

Újabb hidegfront tarolja le az országot: ebben nem lesz köszönet

MTI
Sok eső várható a következő napokban, de melegszik az idő, így ismét előfordulhatnak 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek. A hét második felében újabb hidegfront érkezik, de több lesz a napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn a Dunántúl nyugati és középső részein, valamint északon estig tartósan borult, esős marad az idő. Máshol rövid időre kisüthet a nap, majd az átmeneti délelőtti csapadékszünet után záporok, északkeleten és délnyugaton zivatarok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a leghűvösebb. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

Kedden reggelig a Nyugat-Dunántúlon még eshet az eső, majd napközben egyre több helyen alakul ki ismétlődő jelleggel zápor, elszórtan zivatar is. Hosszabb-rövidebb időre viszont mindenütt kisüthet a nap. A szél megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 1 és 6, délután többnyire 13 és 16 fok között valószínű.

Szerdán több helyen várható zápor, zivatar. Sokfelé élénk, helyenként erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél. A leghidegebb órákban 0-6, napközben 16-19 fok lesz.

Csütörtökön egy hidegfront érkezésével többfelé valószínű zápor, zivatar, majd eső is. Kezdetben több helyen erős, zivatarok környezetében akár viharos is lehet a szél, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában 1-7, délután többnyire 15-20 fok várható, de az északnyugati határ mentén kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken egyre több helyen süt ki a nap. A nap első felében keleten is megszűnik a csapadék, ezt követően csak helyenként alakulhat ki futó zápor. Nagy területen megerősödik a szél. Hajnalban 4-10 fok lesz, délutánra 10-14 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton csak néhol alakulhat ki zápor, több órára kisüt a nap. A légmozgás élénk, olykor erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között várható.

Vasárnap többórás napsütés várható, csapadékra nem kell számítani. A minimumok mínusz 2 és plusz 3, a maximumértékek 15 és 20 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?