Váratlant húzott az időjárás: megdőlt a hidegrekord Magyarországon

MTI
Szerdára virradó éjjel megdőlt az országos minimumhőmérsékleti rekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebook-oldalán. Mindössze 3,5 fokot mértek a Nógrád megyei Zabarban, amely hőmérséklet-csökkenés az ország felé áramló hűvös légtömeg, illetve az átmenetileg felhőmentes időnek köszönhető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ország fölé áramló száraz, hűvös légtömeg és az átmenetileg felhőmentes idő hatására a múlt éjszaka a Nógrád megyei Zabarban 3,5 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, amely új rekord. Az eddigi legalacsonyabb érték ugyanis 4,3 fok volt, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gagyvendégiben mértek 2000-ben.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az előrejelzés szerint a továbbiakban sem várható hőség. A nappali maximumok szerdán délután 22 és 26 fok között alakulnak, késő estére pedig 15 és 21 fok közé hűl le a levegő - írták.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58