Elásta saját nadrágjait, hogy bebizonyítsa, milyen jó földje van

agrarszektor.hu
Gyapotból készült nadrágok elásásával tesztelte gazdaságának talaját egy skót farmer. Egy kutatás szerint ugyanis minél több anyag bomlik le, a talaj annál egészségesebb és termékenyebb, ez pedig a gyapotteszttel egyértelműen kimutatható.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy skót farmer gyapotból készült nadrágokat ásott el farmjának különböző részein. Egy kutatás szerint ugyanis annál egészségesebb, szilárdabb és termékenyebb a talaj, minél több anyag bomlik le benne - írja a bbc.com.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!

A "talaj alsóneműtesztje" mögött az az elmélet áll, miszerint a gyapotot a talajban élő mikrobák és baktériumok "elfogyasztják". Így minél több gyapotból készült ruhadarab bomlik le, annál jobb a talaj minősége. 

A skór farmer a gazdaságának több különböző pontján temette el a ruhaneműket. Olyan területeket is tesztelt, ahol úgy gondolta, egészségesebb a talaj, de olyanokon is, ahol nem feltétlenül vélte termékenynek.

A kísérlet végül érdekes eredményeket hozott. Volt ugyanis a farmon egy nedvesebb terület, amelyen jol látszott, hogy oxigénre van szüksége, itt érintetlenek maradtak a ruhadarabok. Azon a szántóföldi területen azonban, amelyet a gazda rendszeresen művelt, elbomlottak és eltűntek a nadrágok. Az eredményekből kitűnik, hogy a vállalkozó kedvű gazdák e furcsa módszerrel is tesztelhetik talajuk termékenységét, amelynek minőségéről így is "mértékadó információkat" kaphatnak.

Képek forrása: bbc.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?