2021. május 7. péntek Gizella

Hírek - Piac

A Magyar Szolár Szövetség a napkollektor-pályázat meghosszabbítását szorgalmazza

A Magyar Szolár Szövetség levélben fordult Bencsik János klíma- és energiaügyért felelős államtitkárhoz a napkollektor pályázat beadási határidejének jövő májusig való meghosszabbítása érdekében.
 
 

A Magyar Szolár Szövetség rendkívül sikeresnek ítéli a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszerének keretében kiírt, a lakossági napkollektorok telepítését támogató pályázatot.
A közel 3 milliárd forintos pályázati keretből a lakásokra telepített napkollektorokhoz 50%, lakásonként akár 800 ezer forint támogatást lehet nyerni. A napkollektorok telepítésével a magyar családok jelentős mértékű energia megtakarítást érhetnek el. A napenergia hasznosításának növelésére hazánknak azért is szüksége van, hogy teljesíteni tudjuk a megújuló energiákra vonatkozó EU-s kötelezettségeinket.

A pályázat eredményeképpen olyan mennyiségű forrás áll rendelkezésre a lakossági napkollektor telepítések támogatására, amire még nem volt példa. A pályázat sikerét bizonyítja a jelentős érdeklődés. Az eddigi beadott igények alapján is több lakossági napkollektor telepítése történhet meg egy év alatt, mint eddig bármikor. A Magyar Szolár Szövetség ezért azt javasolja Bencsik János államtitkárhoz írt levelében, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a pályázatok benyújtásának eredetileg megjelölt határidejét (december 31.) jövő májusig hosszabbítsa meg. Ez lehetővé tenné, hogy a pályázati keret még nagyobb részét tudják a magyar családok igénybe venni. A határidő meghosszabbítása nem sérti sem a pályázati forrást biztosító kvótavásárló, sem a magyar költségvetés érdekeit. (MTI)

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu