Ebbe most megéri belevágni: ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak

Ebbe most megéri belevágni: ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Hatalmas előnyei vannak a napenergia használatának egy gazdaság számára, ilyenek többek között a rövid megtérülési idő, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartam, a kiszámítható energiaköltségek, valamint nagy segítség a klímavédelmi célok teljesítésében is - közölte Lugos Roland, az Optimum Solar Zrt. üzletfejlesztési igazgatója a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián. Kiemelte, az energiapiac volatilitása miatt a napenergia még jobban felértékelődhet az agráriumban is, ráadásul a földterületek kettős célú hasznosításával diverzifikált árbevételre lehet szert tenni hosszú távon.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az elmúlt egy évben az energiapiac történései komoly tapasztalatokat hoztak mindenki számára, elképesztő volatilitás volt jellemző - mondta Lugos Roland a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián. Kiemelte, a napenergia szerepe éppen emiatt még jobban felértékelődött, hiszen jelentős energiaigényű munkafolyamatokat lehet ellátni vele. Olyan előnyei vannak, mint a rövid megtérülési idő, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartam, a hosszú távú partnerség, a kiszámítható energiaköltségek, valamint nagy segítség a klímavédelmi célok teljesítésében is. A szakember elmondtam a telephely fejlesztés hosszú távú, stabil megoldást biztosít, így egyre fontosabb szerepet kap az önellátás és az energiadigitalizáció, például az okos fogyasztásszabályozók, az energiahatékony eszközök, illetve a hibrid-energiatároló rendszerek alkalmazása. 

Lugos Roland előadásában beszélt arról is, mennyit lehet nyerni a földterületek kettős célú hasznosításával, vagyis diverzifikált árbevételre lehet szert tenni hosszú távon 20 + 20 évvel. Emellett nagyobb lesz a természetvédelmi terület kialakulásának esélye, és Magyarország önellátása jelentős termőterület kiesése nélkül megvalósulhat. Egy gazdaságot nézve a napenergia hasznosítás közvetlen előnyei a telephelynél többek között a költségek csökkentése, az értéknövelés, a stabilitás, a tervezhetőség, valamint az üzleti kockázat csökkentése. Ha a földterületet nézzük, ott a bérbeadásból származó diverzifikált árbevétel mellett védve leszünk a negatív környezeti hatásoktól is.

A Portfolio Agrárium 2023 Konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?