Ebbe most megéri belevágni: ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak

Ebbe most megéri belevágni: ez sokat hozhat a konyhára a magyar gazdáknak

agrarszektor.hu
Hatalmas előnyei vannak a napenergia használatának egy gazdaság számára, ilyenek többek között a rövid megtérülési idő, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartam, a kiszámítható energiaköltségek, valamint nagy segítség a klímavédelmi célok teljesítésében is - közölte Lugos Roland, az Optimum Solar Zrt. üzletfejlesztési igazgatója a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián. Kiemelte, az energiapiac volatilitása miatt a napenergia még jobban felértékelődhet az agráriumban is, ráadásul a földterületek kettős célú hasznosításával diverzifikált árbevételre lehet szert tenni hosszú távon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az elmúlt egy évben az energiapiac történései komoly tapasztalatokat hoztak mindenki számára, elképesztő volatilitás volt jellemző - mondta Lugos Roland a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián. Kiemelte, a napenergia szerepe éppen emiatt még jobban felértékelődött, hiszen jelentős energiaigényű munkafolyamatokat lehet ellátni vele. Olyan előnyei vannak, mint a rövid megtérülési idő, az alacsony üzemeltetési költségek, a hosszú élettartam, a hosszú távú partnerség, a kiszámítható energiaköltségek, valamint nagy segítség a klímavédelmi célok teljesítésében is. A szakember elmondtam a telephely fejlesztés hosszú távú, stabil megoldást biztosít, így egyre fontosabb szerepet kap az önellátás és az energiadigitalizáció, például az okos fogyasztásszabályozók, az energiahatékony eszközök, illetve a hibrid-energiatároló rendszerek alkalmazása. 

Lugos Roland előadásában beszélt arról is, mennyit lehet nyerni a földterületek kettős célú hasznosításával, vagyis diverzifikált árbevételre lehet szert tenni hosszú távon 20 + 20 évvel. Emellett nagyobb lesz a természetvédelmi terület kialakulásának esélye, és Magyarország önellátása jelentős termőterület kiesése nélkül megvalósulhat. Egy gazdaságot nézve a napenergia hasznosítás közvetlen előnyei a telephelynél többek között a költségek csökkentése, az értéknövelés, a stabilitás, a tervezhetőség, valamint az üzleti kockázat csökkentése. Ha a földterületet nézzük, ott a bérbeadásból származó diverzifikált árbevétel mellett védve leszünk a negatív környezeti hatásoktól is.

A Portfolio Agrárium 2023 Konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?