Bajban van a legfontosabb exportpiacunk: válságstábot állítottak fel a koronavírus miatt

Bajban van a legfontosabb exportpiacunk: válságstábot állítottak fel a koronavírus miatt

agrarszektor.hu
Terjed a koronavírus legnagyobb exportpiacunkon, Németországban, vasárnap elérte Berlint is. A tempója olyan gyors, hogy a belügyminiszter, Horst Seehofer válságstábot állított fel. Az ismert esetek száma három nap alatt megháromszorozódott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komollyá vált a helyzet - kommentálta Horst Seehofer a németországi koronavírus-helyzetet. Most minden erejével azon van az ország, hogy lelassítsa a kór terjedését. Ennek érdekében az újonnan felállított válságstáb legfontosabb feladata az lesz, hogy a fertőzési láncot megszakítsa, és további vírushordozók bejutását megakadályozza az országba. Csakhogy a kór exponenciálisan terjed: a pénteki 53 beteg után vasárnap már 150 betegről tudtak.

Jogilag elképzelhető intézkedés komplett városok vesztegzár alá vonása, de a határok teljes lerása sem elképzelhetetlen. Bár ma ez még elkerülhetőnek látszik

- fogalmazott óvatosan Jens Spahn egészségügyi miniszter. Mondanunk sem kell, hogy ez mekkora katasztrófával járna a magyar agrárexport számára, amelynek elsőszámú piaca Németország.

Mivel a vírus elképesztően gyorsan terjed, nehéz minden egyes gócot azonosítani és izolálni. Kezd kicsúszni az irányítás a híresen jó szervező németek kezéből. Érzi ezt a nép is, és ott is elkezdődött a "háborús állapotokra" való készülődés, de érdekes módon elsősorban a fertőtlenítő szerek és a WC-papír fogy, az élelmiszerből egyelőre nincs hiány.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?