2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Piac

Ezek a legfontosabb kérdések most az agráriumban: helybe visszük a témákat

A hazai agrárrendezvények sorában az egyik legjelentősebb vidéki esemény a Pápai Agrárexpo. A május végi kiállítás látogatók ezreit vonzza az ország minden részéből, a szakma számára pedig kihagyhatatlan találkozási pontként szolgál. A Portfolio és az agrárszektor.hu idén különleges szakmai programmal készül.
 
 

Huszadik születésnapját ünnepli idén a Pápai Agrárexpo: a tavaly 10 ezer látogatót vonzó agrár-összejövetelt május 25-27. között rendezik meg a dunántúli városban. Az expó egy nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás, termékbemutató és vásár, amely bővelkedik az agrárshow jellegű programokban: lesz többek között motorfűrész és favágó bemutató, agrárgép-bemutató és talajművelő show, traktoros ügyességi verseny, állatkiállítás, állatbírálat, lovasbemutató és agrár oldtimer bemutató is. Amellett, hogy a rendezvény színes programválasztékot kínál, a szakma számára fontos találkozási pontot és fórumot teremt a legfontosabb hazai agrárkérdések megvitatására.

Az idei agrárexpo nem csak a kerek évforduló miatt lesz érdekes, hanem a kiemelkedő szakmai program miatt is. A Portfolio és az agrárszektor.hu május 27-én első alkalommal rendezi meg Nyugat-magyarországi Agrárfórumát, amely az agrárexpó keretein belül szervezett tematikus konferencia.

A félnapos konferencián térségbeli vállalatvezetők, gazdálkodók, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői vitatják meg a hazai agrárium legfontosabb aktualitásait, és világítják át a nyugat-magyarországi agrárvállalkozások és gazdálkodók lehetőségeit és kihívásait. A rendezvényen kiemelt fókuszt kapnak az új Vidékfejlesztési Program keretében megnyíló pályázati források, valamint az ezekhez kapcsolódó finanszírozási és üzleti lehetőségek. A régió mezőgazdaságát és feldolgozóiparát hangsúlyosan érintő témák megtárgyalására külön szekciót szervezünk, amelyben teret kapnak a élelmiszeripar fejlesztési lehetőségei, illetve a hazai állattenyésztés és húsipar legfontosabb ügyei.

Az előadók között olyan szakpolitikusokat találunk, mint Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Kovács Zoltán államtitkár és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.


A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu