2019. október 22. kedd Előd

Hírek - Piac

Középmezőnybe kerülhetünk: elkészült a nemzeti megújuló cselekvési terv

Tegnap bemutatták Magyarország Nemzeti Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervének társadalmai egyeztetésre bocsátandó tervezetét - tájékoztatta a fejlesztési tárca az energiainfo.hu-t.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A kormány a cselekvési tervet szeretne vázolni, amely az ország gazdaságpolitikai stratégiájával összhangban, a zöldgazdaság-fejlesztési kritériumoknak megfelelően nyújt segítséget a megújuló energiaforrások 14,65 százalékos részarányának elérésére 2020-ra.

A megújuló cselekvési terv legfontosabb feladata azoknak az alapelveknek, cselekvési irányoknak és intézkedéseknek a kijelölése, amelyekkel teljesíthető az Európai Unió által Magyarország számára előírt – megújuló energiaforrások felhasználására vonatkozó 2020-ra érvényes – 13 százalékos célérték. A cselekvési terv intézkedései az Unió által megjelölt célértéknél ambiciózusabb megújuló részarány – 14,65 százalék – elérését is lehetővé teszik.

A cselekvési tervben megfogalmazott intézkedések új munkahelyek létrehozását, a vidék fenntartható fejlesztését is szolgálják, hiszen a megújuló energiaforrások alkalmazása, elterjedése a magyar gazdaság egyik kitörési pontját jelentheti.

A cselekvési terv bemutatja és kijelöli a támogatási programokat, pénzügyi ösztönzőket, felvázolja azokat a szabályozási ösztönzőket és adminisztratív eszközöket, amelyekkel előremozdítható az alternatív energiaforrások felhasználásának terjedése továbbá meghatározza azokat az egyéb intézkedéseket (oktatás, szemléletformálás), amelyek a szükséges társadalmi peremfeltételek alakítását szolgálják.

A szakmai egyeztetések mellett a most bemutatott tervezetet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a honlapján keresztül a közeljövőben társadalmi egyeztetésre bocsátja, amelynek során a teljes anyag minden érdeklődő számára megtekinthető és véleményezhető lesz.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu