2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Piac

Nő a kormány karbonforint vagyona

A széndioxid kvóta-piaci áremelkedés miatt 25 százalékkal nőtt a magyar kormány karbonforint vagyona, így 265 milliárd helyett 328 milliárd forint bevételre számíthat 2013 és 2020 között - közölte számítása eredményét a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) az MTI-vel.
 
 

A várható éves bevétel - az áremelkedés miatt - 33 milliárdról 41 milliárd forintra nő. Emellett a 2008-2012-es kibocsátás-kereskedelmi időszakból visszamaradt - a cégeknek ki nem osztott - kvóták árverezéséből további több mint 21 milliárd forintnyi bevételre számíthat a kormány még 2013 áprilisa előtt - áll a közleményben.

Az intézet álláspontja szerint a karbonforintok elköltésének legcélszerűbb módja, ha azokat az épületek energiahatékonyságának fejlesztésébe fektetik. Ez, túl azon, hogy csökkenti az üvegházgáz-kibocsátást, segíti a gazdasági fellendülést, munkahelyeket teremt, és jelentős mértékben csökkenti a rezsiköltséget is.

A MEHI az energiahatékonysági piacon érdekelt vállalkozásokkal partnerségben működő, elemző és érdekérvényesítő szervezet. Arra alakult, hogy ösztönözze az energiahatékonysági beruházásokat. Partnerei az ország meghatározó energiahatékonysági vállalkozásai.

 

forrás: MTI/Hvg

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu