2020. július 13. hétfő Jenő

Hírek - Piac

Tusványos: népszerűsítették az agrár szakmát és a minőségi élelmiszert

Az Agrármarketing Centrum (AMC) negyedik éve vesz részt a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, az erdélyi Tusnádfürdőn. Most két kerekasztal-beszélgetéssel irányította a figyelmet az agrárpálya szépségeire és a minőségi élelmiszerekre. A közel egyhetes rendezvényre előadásokkal, kulturális programokkal és koncertekkel vártak több ezer látogatót.
 
 

 Az „Az vagy amit megeszel – minőségi alapanyagok a táplálkozásban” elnevezésű kerekasztal beszélgetés során a résztvevők - Gyurta Dániel olimpiai, világbajnok és Európa-bajnok úszó, Kolumbán Gábor a Civitas Alapítvány elnöke, valamint Ondré Péter, az AMC ügyvezetője -  az egészséges táplálkozás és a minőségi élelmiszerek fontosságáról váltottak szót. Az „Ásó, kapa, nagykaland – fiatalok az agrárpályán” címet viselő eszmecserén pedig Orbán Miklós az Agrosic Egyesület igazgatója, Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója és Mikula Lajos, az AGRYA Szövetség elnöke vitatta meg, hogyan lehet vonzóvá tenni a fiatalok számára az agárpályát, valamint mik a szépségei és melyek a nehézségei ennek a hivatásnak. A beszélgetést Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese vezette.

(Forrás: i.ytimg.com)

A tusványosi részvételről Ondré Péter, az AMC ügyvezető igazgatója elmondta: a kultikusnak számító erdélyi fesztivál kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a minőségi élelmiszereket népszerűsítsék. A marketingszervezet szempontjából az idei év legfontosabb eseménye a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) lesz. Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseményére Budapesten, 2019. szeptember 26-29. között 100 ezer látogatót várnak, köztük a Kárpát-medencéből érkező kiállítókat is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu