November 2-től igényelhető az iskolatej-támogatás

agrarszektor.hu
A Magyar Agrárkamara tájékoztatója szerint november 2-től igényelhető az ez év szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra vonatkozó iskolatej-támogatás.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A támogatási kérelmeket személyesen vagy postán lehet feladni a kijelölt, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz tartozó (MVH) kirendeltségeken.
Az iskolatej program támogatási kerete idén 800 millió forintot tesz ki, a feltételeket pedig mindig az aktuális évi iskolatej program szabályozásáról szóló rendelet foglalja magába.

Változás, hogy ebben az évben az intézmény üzemeltetőin kívül azok is igényelhetnek támogatást, akik piaci lehetőséget látnak a kezdeményezésben.
A településeket adóbevételük és hátrányos helyzetük alapján megkülönböztetik, és három csoportba sorolják, ezek alapján pedig 20, 50 vagy 100 százalékos tejtámogatásban részesülhetnek.

A támogatás keretén belül a tanítási napokon 2,5 deciliter tejet illetve azzal tápanyagban egyen értékű tejkészítményt vagy ömlesztett sajtot biztosítanak az óvodások és az iskolások részére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?