2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Fazekasék nem engedik, hogy Brüsszel bevándorlókra költsön

agrarszektor.hu
Hosszú távon fenn kell tartani a magyar gazdák érdekeit szolgáló uniós agrártámogatási rendszert Magyarország álláspontja szerint. Az agrárforrások nem csoportosíthatók át a bevándorlási kérdés kezelésére, vagy például "rovarfehérjékre épülő húsféleségek előállítására".

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az a magyar gazdák elemi érdeke, hogy az unió pénzügyi forrásai a jövőben is a természetes, egészséges, GMO-mentes élelmiszerek termesztését támogassa - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki kétnapos miniszteri konferencián vesz részt Franciaországban. Ahhoz, hogy a jövőben is a földjeinken megtermelt, jó minőségű magyar élelmiszerek kerülhessenek asztalainkra, nélkülözhetetlen, hogy az unió továbbra is a családi gazdaságokat támogassa, az agrártámogatásokat ne csoportosítsa át más területekre - tette hozzá az agrártárca közleménye szerint
.
A földművelésügyi miniszter kiutazása előtt arról is beszélt: "nem engedhetjük, hogy az agrárcélú uniós támogatásokat a jövőben más célokra, például a bevándorlási kérdés kezelésére, avagy a vegyi úton előállított élelmiszerek gyártására, klónozott, génmanipulált, vegyszerekkel, LED világítással felnevelt növényekre, ipari parkokban, konténerekben, tartályokban előállított, avagy rovarfehérjékre épülő "húsféleségek" elállításának támogatására csoportosítsák át.

Meghívójában a francia tárcavezető is azt emelte ki, hogy az EU mezőgazdasági minisztereinek szorosan együtt kell működniük azért, hogy az uniós agrárpolitika új lendületet kapjon, hiszen a KAP az európai integráció egyik legfontosabb, legalapvetőbb politikája, amely hozzájárul a globális élelmezésbiztonsághoz is. A konferencián a miniszterek megvitatják, hogy a globalizálódó világban egy rugalmas, versenyképes és fenntartható uniós agrárszektor érdekében a Közös Agrárpolitika miként járulhat hozzá a közös európai projekt sikeréhez. A találkozón az uniós államok miniszterein kívül az Európai Parlament képviselői is részt vesznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31