Jakab: nem leszünk másodrendű állampolgárok

agrarszektor.hu
Meg kell maradnia a jelenlegi magyar támogatási aránynak a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitikában (KAP). A bálványosi szabadegyetem agrárfórumának megállapításai szerint az Európai Bizottság támogatáscsökkentő javaslata elfogadhatatlan.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az uniós tagság és az ebből fakadó közös agrárpolitikabeli részvétel előnyt jelent, mert a fejlődést generálta, de nem kívánunk másodrendű állampolgárok lenni - fogalmazott a Nemzeti Agrárkamara (NAK) közleménye szerint Jakab István, az Országgyűlés alelnöke a XXIX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor tusnádfürdői agrárfórumán. Szerinte az előnyökért komoly árat fizettünk, így mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy megmaradjon a támogatási arányunk. A büdzsé csökkentésével és az adminisztráció jelentős növelésével azonban nem lehet a Közös Agrárpolitikát működtetni - tette hozzá Jakab István, aki a Magyar Gazdakörök és Gazdakörök Szövetségének elnöke is.

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Gazdák Egyesületeinek Szövetsége elnöke szerint a KAP tervezete mindenki számára elfogadhatatlan, mivel túlzó elvárások mellett kisebb forrásokat kíván biztosítani. Éder Tamás, a NAK alelnöke pedig a KAP-pal kapcsolatban a stabilitást emelte ki meghatározó igényként.

Az Európa Unió agrárminiszterei azért lobbiznak, hogy emelkedjen az agrárium számára biztosított összeg - mondta Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési államtitkára. Magyarország korábban már többször jelezte, hogy hajlandó lenne növelni befizetéseit, de cserébe több forrást is kér.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?