2023. szeptember 23. szombat Tekla
Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány során szerzett tapasztalatairól és gondolatairól vallott az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorának három gazdája is. Brindzik Zsolt, azaz Zsolt gazda, Demjén Nikoletta, vagyis Niki gazda és Bige Botondot, ismertebb nevén Botond gazda a csatorna Fókusz című magazinműsorában szólaltak meg.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az RTL Klub Fókusza nemrég három gazdát is megszólaltatott a csatorna Házasodna a gazda című műsorából. Zsolt gazdát, Niki gazdát és Botond gazdát arról kérdezték a riporterek, hogy ők hogyan élik meg a koronavírus-járványt, és milyen következtetéseket vontak le az eddig történtekből. A tápiószentmártoni Zsolt gazda elmondta, hogy ő a jót látja a vírusban, mert most sok idejük lett az embereknek arra, hogy átértékeljék a dolgokat. És talán a világ a jó irányba fog elmozdulni a vírus után.

Itt igazából a friss levegőn kívül más nincs. Tehát mi, gazdák nem vagyunk vírusnak kitéve. Szabadban vagyunk, szabadban dolgozunk

- mondta Zsolt gazda.

Brindzik Zsolt mindenkitől tisztes távolságot tart. Kevés kontaktusa van az emberekkel emberekkel, szerinte a szállítmányozás és a posta az, ami veszélyes lehet. Zsolt gazda szerint a növénytermesztés nem fogja megérezni a válságot, a zöldség-gyümölcs ágazat viszont nehezebb helyzetbe kerülhet.

A Máriahalmon gazdálkodó Niki gazda elárulta, hogy az ő élete alapvetően nem nagyon változott a vírus elindulása óta. Ő azt látja, hogy akik közel laknak a természethez, azoknak az életét befolyásolja a legkevésbé a helyzet. A járvány miatt elrendelt távolságtartást azonban ő is maradéktalanul betartja.

Minél önellátóbb vagy, annál kevésbé érint meg a nagyvilág változása, és nem vagy másokra rászorulva

- jelentette ki Niki gazda.

Botond gazda elmondta a riportereknek, hogy megpróbálja a minimálisra csökkenteni a megfertőződés kockázatát. A külvilág és a tanítványok előtt bezárta a birtoka kapuit, csak azok jöhetnek be, akik nála tartják a lovaikat. Botond gazda borúlátó, mert szerinte az emberek nem veszik elég komolyan a helyzetet. A mezőgazdaság helyzetét illetően azonban nagyon is bizakodó.

A mezőgazdaság, mint olyan, nem állt le, sőt. Egy kicsit bízom abban, hogy jobb lesz, mint valaha, hiszen nagyon sok támogatást kaphatunk

- mondta Botond gazda.

A vácrátóti gazdálkodó elmondta, hogy ezekre a támogatásokra ő hobbiállattartóként nem nagyon számíthat, mivel ő nem tartozik az elsődleges prioritást élvező gazdák közé. Ennek ellenére kifejezetten örül a meglétüknek. A riport végén Zsolt gazda elmondta, hogy biztos benne, a vírus utáni világ nem olyan lesz, mint amilyet korábban megszoktunk. Niki gazda pedig egy új esélynek tekinti a járványt és az azzal járó változásokat az emberiség számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?