Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

Megszólaltak a Házasodna a gazda sztárjai: így élik meg a koronavírus-járványt vidéken

agrarszektor.hu
A koronavírus-járvány során szerzett tapasztalatairól és gondolatairól vallott az RTL Klub Házasodna a gazda című műsorának három gazdája is. Brindzik Zsolt, azaz Zsolt gazda, Demjén Nikoletta, vagyis Niki gazda és Bige Botondot, ismertebb nevén Botond gazda a csatorna Fókusz című magazinműsorában szólaltak meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az RTL Klub Fókusza nemrég három gazdát is megszólaltatott a csatorna Házasodna a gazda című műsorából. Zsolt gazdát, Niki gazdát és Botond gazdát arról kérdezték a riporterek, hogy ők hogyan élik meg a koronavírus-járványt, és milyen következtetéseket vontak le az eddig történtekből. A tápiószentmártoni Zsolt gazda elmondta, hogy ő a jót látja a vírusban, mert most sok idejük lett az embereknek arra, hogy átértékeljék a dolgokat. És talán a világ a jó irányba fog elmozdulni a vírus után.

Itt igazából a friss levegőn kívül más nincs. Tehát mi, gazdák nem vagyunk vírusnak kitéve. Szabadban vagyunk, szabadban dolgozunk

- mondta Zsolt gazda.

Brindzik Zsolt mindenkitől tisztes távolságot tart. Kevés kontaktusa van az emberekkel emberekkel, szerinte a szállítmányozás és a posta az, ami veszélyes lehet. Zsolt gazda szerint a növénytermesztés nem fogja megérezni a válságot, a zöldség-gyümölcs ágazat viszont nehezebb helyzetbe kerülhet.

A Máriahalmon gazdálkodó Niki gazda elárulta, hogy az ő élete alapvetően nem nagyon változott a vírus elindulása óta. Ő azt látja, hogy akik közel laknak a természethez, azoknak az életét befolyásolja a legkevésbé a helyzet. A járvány miatt elrendelt távolságtartást azonban ő is maradéktalanul betartja.

Minél önellátóbb vagy, annál kevésbé érint meg a nagyvilág változása, és nem vagy másokra rászorulva

- jelentette ki Niki gazda.

Botond gazda elmondta a riportereknek, hogy megpróbálja a minimálisra csökkenteni a megfertőződés kockázatát. A külvilág és a tanítványok előtt bezárta a birtoka kapuit, csak azok jöhetnek be, akik nála tartják a lovaikat. Botond gazda borúlátó, mert szerinte az emberek nem veszik elég komolyan a helyzetet. A mezőgazdaság helyzetét illetően azonban nagyon is bizakodó.

A mezőgazdaság, mint olyan, nem állt le, sőt. Egy kicsit bízom abban, hogy jobb lesz, mint valaha, hiszen nagyon sok támogatást kaphatunk

- mondta Botond gazda.

A vácrátóti gazdálkodó elmondta, hogy ezekre a támogatásokra ő hobbiállattartóként nem nagyon számíthat, mivel ő nem tartozik az elsődleges prioritást élvező gazdák közé. Ennek ellenére kifejezetten örül a meglétüknek. A riport végén Zsolt gazda elmondta, hogy biztos benne, a vírus utáni világ nem olyan lesz, mint amilyet korábban megszoktunk. Niki gazda pedig egy új esélynek tekinti a járványt és az azzal járó változásokat az emberiség számára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?