Hogy tudnak talpon maradni a baranyai vállalkozások a következő időszakban?

Hogy tudnak talpon maradni a baranyai vállalkozások a következő időszakban?

agrarszektor.hu
A Portfolio és az MBH Bank Új lendület a hazai vállalkozásoknak címmel meghirdetett rendezvénysorozatának utolsó állomása Pécs. A szakértők az október 11-i rendezvényen arra mutatnak megoldásokat, hogyan küzdhetnek meg a kis- és középvállalkozások az elhúzódó recesszióval és hogyan csökkenthetik a cégük alapvető működését érintő negatív gazdasági  hatásokat. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A gazdasági fellendülés globális szinten egyelőre még nem következett be, amit nyilvánvalóan a hazai vállalkozások is megéreznek. Alacsony a beruházási hajlandóság, de az uniós támogatások elmaradása sem a növekedés irányába hat - olvasható a Portfolio oldalán. Az inflációkövető béremelés sok munkavállaló és munkáltató számára jelenleg elképzelhetetlen, így a magas infláció a keresletet is erősen visszafogja. A szektorok közül a kiskereskedelem van a legrosszabb helyzetben, de a többi ágazatot is megviselik a gazdasági nehézségek. A kormány a következő év gazdasági történéseit illetően bizakodó, ez azonban sovány vigaszt jelent azoknak a cégeknek, ahol már most is nagy a baj.

A kormány nemrég közel 270, még el sem kezdett állami beruházást állított le költségcsökkentés céljából, ezek közül azonban 24 mégis zöld utat kapott, mivel „kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési” jelentőségűnek találták. Ezek közé tartozik az M9-es gyorsforgalmi út meghosszabbítása, vagyis az összeköttetés megépítése a tompai határátkelőhelyhez. Pécs gazdasági életében régóta fontos tényező a dohány- és sörgyártás, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra, de a gépipar és elektronika is húzóágazatnak számít, amelyet többek között a Hauni és az iQuor képviselnek a városban, illetve a Harman, amely idén nyáron nyitott új telephelyet, ezzel több városi fejlesztést indukálva.

Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat október 11-én a Portfolio roadshow-jának utolsó, pécsi állomásán, ahol vállalatvezetők, pénzügyi, munkaerőpiaci, digitalizációs és energetikai szakértők, a szakpolitika és a finanszírozói oldal képviselői gazdasági előadásokkal, valamint gyakorlati tanácsokkal várják az érdeklődőket.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információt IDE KATTINTVA találhat, előadóink listája folyamatosan frissül.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?