Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: ezt jobb, ha minden cég tudja

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései: ezt jobb, ha minden cég tudja

agrarszektor.hu
Valami, valami - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó című rendezvényén. A tárcavezető beszélt arról is, hogy az eÁfa rendszere segítségével a magyar vállalkozások mintegy 20 milliárd forintot takaríthattak meg az adminisztrációs költségek csökkenése miatt. Varga Mihály kitért arra is, hogy az eNyugta és az eMAP bevezetésével tovább csökkenhetnek a hazai vállalkozások terhei.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Varga Mihály az MKIK rendezvényén kimondta: magasabb hiánypálya jön Magyarországon. A tárcavezető bemutatta a külső gazdasági környezetet, mint mondta, javulgat a helyzet, de még nincs minden rendben - olvasható a Portfolio oldalán. A magyar gazdasággal kapcsolatban leszögezte: a nehezén már túl van az ország. A pénzügyminiszter azt is bejelentette, hogy a kormány a következő 3 évben fogja levinni 3% alá a költségvetési hiányt. Idén 4,5%-ot célzott meg a kormány, jövőre 3,7%, 2026-ban lesz 2,9% a költségvetés hiánya, 2027-ben pedig 2,4%-os deficittel számol.

Előadásában a pénzügyminiszter kiemelte a gazdaságpolitika alappilléreit is: a versenyképes adórendszert és a digitális adókörnyezetet. Ennek kapcsán Varga Mihály megemlítette az eÁfa rendszerét: értékelése szerint ez 20%-kal kevesebb adminisztrációs költséget jelent a cégek számára, ami éves szinten 20 milliárd forintos megtakarítás is lehet.

Ezt követően jön az eNyugta bevezetése 2025-től, valamint 2025 decemberétől jön az eMAP, melynek nyomán a vállalkozások mentesülhetnek a foglalkoztatással kapcsolatos bevallások terhétől

- fogalmazott Varga Mihály.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?