14 millió euróból segítik a magyar éhezőket

agrarszektor.hu
Közel 14 millió euró lesz Magyarország részesedése jövőre abból a félmilliárd eurós uniós alapból, amelyből a társadalom perifériájára szorult rétegeknek juttatnak alapvető élelmiszereket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az illetékes uniós fórumon csütörtökön döntöttek annak a félmilliárd eurós büdzsének az elosztásáról, amely arra hivatott, hogy a társadalom legelesettebb tagjainak élelmiszersegélyt nyújtsanak. Az EU 19 tagállamában összesen 18 millió rászoruló ember részesülhet majd a segélyből.

Magyarország közel 14 millió eurót kap majd a szegények élelmezésére az uniós büdzséből jövőre. 2013 lesz az utolsó év, amikor az élelmiszersegélyt az agrárköltségvetésből finanszírozzák. A változtatás oka, hogy az egymást követő reformok következtében jelentősen apadtak azok az intervenciós készletek, ahonnan az élelmiszersegély származott. A tagállamok egy része azért sem támogatta ezt a megoldást, mert megítélésük szerint szociális politikai intézkedésről van szó, amit célszerű máshonnan finanszírozni.

A Bizottság ezért azt javasolta, hogy a 2014 és 2020 közötti időszakban a kohéziós politikai költségvetés szociális politikai alfejezetéből különítsenek el erre a célra 2,5 milliárd eurót. Andor László foglalkoztatási és szociális politikáért felelős biztos hamarosan bemutatja az erre vonatkozó javaslatot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?