2023. március 23. csütörtök Emőke

Meg kell fékezni az élelmiszerspekulációt!

agrarszektor.hu
A határidős árupiacok működésének szabályozását sürgette a FAO főigazgatója egy japán lapinterjúban, hogy megfékezzék az alapvető mezőgazdasági cikkek drágulásáért felelős spekulációt.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Jacques Diouf a Nikkei című japán gazdasági napilapban kifejtette: ha nem történik változás, a világ a vesztébe rohan, mert a nagy drágaság miatt világszerte újabb éhséglázadások törhetnek ki, veszélyeztetve a gazdasági növekedéshez szükséges politikai stabilitást - olvasható az MTI-n.

Mint ismeretes, a kedvezőtlen, szélsőséges időjárás mindenütt az élelmiszerárak növekedéséhez vezetett. Az ENSZ Élelmiszerügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) a nemrég jelentette be, hogy az 1990 óta mért élelmiszer-árindexe decemberben 214 pont fölé, azaz soha nem látott szintre emelkedett.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?