Mégsem olyan rosszak az ukrán gabona kilátások?

agrarszektor.hu
Módosított eredményvárakozásain az ukrán Kernel Holding vállalat, köszönhetően az exportra még mindig rendelkezésre álló gabonakészleteinek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elsősorban napraforgóolaj-gyártással foglalkozó ukrán 500 millió dollárral, 1,8 milliárd dollárra növelte a június végéig tartó gazdasági évre vonatkozó árbevétel-előrejelzését, amely 225 millió dolláros, a korábbi várakozásokat 30 millió dollárral meghaladó eredményt jelentene.
A kijevi székhelyű vállalat decemberig 1,3 millió tonna gabonát exportált, amennyit korábban a teljes gazdasági évre becsült. A hátralévő 6 hónapban minden bizonnyal tovább nő az exportmennyiség, köszönhetően a bőséges raktárkészletnek - nyilatkozta a Kernel elnöke.

A bővülő értékesítés mellett az egyre emelkedő gabonaárak is hozzájárultak a cég eredményének javulásához.

A vállalat az ukrán exportkorlátozások bevezetése előtt - melynek jövő hónap végéig tartó meghosszabbításáról most fognak dönteni - még azt jósolta, hogy 2010-11-ben összesen 2,3 millió tonna gabonát fog külföldön értékesíteni.

A Kernel július-december közötti rekord mennyiségű exportjához természetesen az is kellett, hogy a kormány által kiosztható kvótákból jelentős mennyiségűt a cég kapjon meg.

Eközben a Szövetségi Mezőgazdasági Hivatal (USDA) szakértői 500 ezer tonnával csökkentették a 2010-11-es gazdasági évre vonatkozó ukrán exportvárakozásaikat, köszönhetően az ukrán kormány exportkorlátozás körüli huzavonájának, valamint gyenge aratásnak, mely 350 ezer tonnával kevesebb gabonát eredményezett idén.

Eközben a vállalat a napraforgóolaj gyártó üzletága esetében is magasabb hozammal kalkulál idén, köszönhetően a még alacsony árak mellett felhalmozott készleteknek. A csoport eredménye 14 százalékkal, 49,4 millió dollárra emelkedett.

A cég papírjait március 18-án veszik fel a Varsói Értéktőzsde legfontosabb részvényindexe, a Wig20 közé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55