Újabb rekordot döntött a kakaó ára

agrarszektor.hu
Tonnánként 3 444 dollárra szökött fel a kakaó határidős jegyzése, ami a legmagasabb 2010 január óta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyéves csúcsra emelkedett a kakaó ára hétfőn, mert attól lehet tartani, hogy a belpolitikai feszültségekkel terhes Elefántcsontparton meghosszabbítják a kiviteli tilalmat. Az elefántcsontparti választások nemzetközileg elismert győztese, Alassane Ouattara január 23-án rendelt el egy hónapos exporttilalmat az afrikai országban, hogy ezzel kényszerítse az elnöki szék átadására Laurent Gbagbo-t, a hatalomhoz ragaszkodó bukott elnököt. "Ha Gbagbo távozik, feloldjuk a tilalmat, ha nem, akkor meghosszabbítjuk" - mondta a Financial Timesnak Ouattara.

Kijelentésére hétfőn a kakaó határidős jegyzése tonnánként 3.444 dollárra szökött fel, ami a legmagasabb 2010 január óta - írja az MTI. Elefántcsontpart a világ legnagyobb kakaótermelője, exportja a világ fogyasztásának mintegy 40 százalékát fedezi. A termés túlnyomó részét kistermelők állítják elő, de ez adja az ország bruttó nemzeti termékének egyharmadát. A szektor évi jó egymilliárd dollár bevételt hoz az államnak, azaz kulcsfontosságú hatalmi tényező.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?