Új Szent István-napi kenyér, prémium minőség

agrarszektor.hu
Tovább gazdagodott a prémium minőségű magyar péktermékek listája, ugyanis a Magyar Pékszövetség kidolgozta a Szent István-napi kenyér új receptúráját.

A kiváló minőségű ünnepi kenyérben újítás, hogy csak búzalisztet és krumplipürét adnak hozzá, élesztőt, tartósítószert és adalékanyagokat nem.

A Szent István-napi kenyér szigethalmi, Gere pékségben lezajlott csütörtöki bemutatóján Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkártól megtudhattuk, hogy az államalapítás ünnepére sütött kenyeret péntek délelőttől szombat estig kóstolhatják meg a érdeklődők a budai rakparton megrendezendő augusztus 20-i nemzeti ünnepi rendezvényeken, pontosabban a Magyar Ízek Sétányán. A bemutatón is hangsúlyos téma volt a hazai élelmiszerek, nyersanyagok preferálása, vásárlása, fogyasztása. 

Szó esett az idei sikeresnek mondható aratási szezonról is, amely során mintegy 4 millió tonna kenyérgabona termett, több mint tavaly, így az export is bőséges lesz.

A kukoricatermés is kiváló volt, a tárolókapacitás pedig a bővítéseknek hála bőven elegendő lesz. Kardeván Endre, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár hozzátette, hogy sajnos a búza ára elég magas idén, 8 és 53 ezer forint között mozog tonnánként.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?