35 új termékkel bővült a HÍR-gyűjtemény, jön az OMÉK

agrarszektor.hu
Augusztus 27-én és 28-án a Vajdahunyadvárában mutatkozott be az a most védjegyet kapott 35 új termék, amelyekkel együtt 83-ra bővült a Hagyományos-Ízek-Régiók gyűjteménye.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A jellegzetesen magyar, illetve különleges, regionális élelmiszeripari termékek között megtalálható az üveges savanyúág, a kecskesajt, a magyar rackahús, az érlelt marhahús, a sütőtök golyó, a csíramálé, a csörögefánk, a szikvíz, a fűszerpaprika vagy a különféle pálinkák. 

A rendezvény fő célja a gyűjteményben fellelhető termékek bemutatása, ismertté tétele, népszerűsítése. A HÍR-gyűjtemény mellett Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet elnyert termékeket, kistermelői élelmiszereket és kézműves termékeket is bemutatták a nagyközönségnek.

Az eseményt szombaton Gyaraky Zoltán, a VM főosztályvezetője nyitotta meg,aki beszédében kiemelte, hogy a termékek a nemzeti értékeink feltárásában és népszerűsítésében is fontos szerepet játszanak. Úgy véli, a Vidékfejlesztési Stratégiában is fontos helyet képvisel a HÍR gyűjtemény hasznosítása, ami egyenes út a Hungaricum gyűjtemény megalapozásához.

Fontos még, hogy ez által egy-egy kisebb régió is ismertté válhat, megjelenítheti egyedi értékeit, nyithat a világ és a turizmus felé, színesítve a globális élelmiszeripari palettát.

A védjegyre folyamatosan lehet pályázni, hiszen óriási az érdeklődés. A hévégi program az őszi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) előfutára is volt, amely hat év után kerül újra megrendezésre az AMC jóvoltából, és amely az ország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása.
Az OMÉK szeptember 28. és október 2. között kerül megrendezésre a Hungexpo területén - számol be a kormány.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?