Korrekció jöhet a gabonapiacon

agrarszektor.hu
Kivárás van a gabonapiacon, inkább oldalazgatva mozognak a gabonaárfolyamok az elmúlt heti csúcsok után, az emelkedés vagy a csökkenés attól függhet, hogy a mozgási sávjaik alsó vagy felső határát törik át.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

814, 75 dollárcenten nyitott a kukorica decemberre szóló jegyzése péntek reggel, előző nap is ugyanezen az értéken zárt. A búza szintén decemberre szóló jegyzése 893,75 centen nyitott, 1 centtel magasabban, mint amennyin a megelőző napon zárt. A szója novemberi jegyzése 1715,5 dollárcenten nyitott, 0,5 centtel magasabban mint a tegnapi záróértéke.

A Chicagoi árutőzsdén nagy emelkedést produkáltak az elmúlt hetekben a gabonák, de a júliusi és augusztusi csúcsok óta inkább oldalazik mind a kukorica, mind a búza és a szója is. A kukoricát augusztus 14-én húzták a csúcsra, és ha áttöri a mozgási sávjának a felső értékét, akkor lehet további emelkedés az árfolyamában. Viszont ha lefelé törnek ki, tehát mondjuk a jelenleg a 890-es szintek fölött mozgó búza lefelé áttöri a 850-es szintet, akkor csökkenni fognak az árak, mondta az agrarszektro.hu-nak Saághy Pál, az Equilor Befektetési Zrt. árutőzsdei kereskedője.

A szója árfolyama július közepén volt először csúson 1776-os árfolyammal, a második csúcsot pedig tegnap döntötte meg a novemberi jegyzése 1762 dollárvent/vékával. . "A szójánál akár dupla tető is kialakulhat, de ha elkezd lefelé menni, és áttör egy biztonyos értéket, akkor 1570-ig is elmehet a korrekció." - mondta SaÁghy Pál

Saághy szerint érdekes, hogy jelenleg dollárerősödési trend van, mégis emelkednek a gabonaáraka. Ezt tovább fokozhatja, ha jövő hét végén Jackson Hole-ban a jegybanki gyűlésen ismét a mennyiségi lazítás mellett döntenek és így gyengül a dollár, de ennek nem nagy a valószínűsége, teszi hozzá az árutőzsdei kereskedő.

"Az olyan árfelhajtó hatásokat, mint az 50 éve nem látott szárazságot, már beárazta a piac, így rövidtávon én inkább korrekcióra számítanék a gabonapiacon." - mondta Saághy Pál.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?