Szeptemberben befejeződhet az IKR szétválása

agrarszektor.hu
A hónap végére lezárulhat a bábolnai IKR Zrt. szétválása Szaxon J.Attila, a társaság vezérigazgatója MTI-nek adott nyilatkozata szerint. A vállalat kizárólag gépforgalmazással, szervizeléssel és alkatrészellátással foglalkozik majd a jövőben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az IKR Zrt. növényvédő szer, vetőmag és műtrágya forgalmazással foglalkozó üzletágait egy Agrofert érdekeltség, a szlovákiai DUSLO műtrágyagyár tulajdonában lévő IKR Kft. veszi meg. A vágsellyei DUSLO egyébiránt Szlovákia legnagyobb és legkorszerűbb vegyi- és műtrágyagyára, naponta mintegy 1300 műtrágya előállítására képes, termékeit a világ 43 országában értékesítik.

Szaxon J. Attila az eladást azzal indokolta, hogy a bankok 2009 elejétől nem voltak hajlandók finanszírozni a társaság tevékenységét. Az IKR termelési integrátorként a gazdálkodást előre finanszírozta a termelőknek, és a termés jövedelméből számoltak el. A banki pénzből biztosított előfinanszírozás elmaradása miatt a vállalat korábban 120 milliárd forintot elérő forgalma 30 milliárdra zuhant le, ami a kötelezettségekkel együtt csődközeli helyzetet hozott létre. A jelenlegi tranzakció a vállalat 640 fős létszámának 40 százalékát érinti, befejeződését követően a cég 2,9 milliárd forintnyi saját tőkével rendelkezik majd, megmaradó üzletágaiból pedig 17 milliárd forint körüli forgalomra számít az idei évben.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?