Megtorpantak az árak az ukrán kukorica hírére

agrarszektor.hu
Bár még zajlik hazánkban a kukorica betakarítása, előreláthatóan a várt mennyiség fele lesz az idei termés. A hiány pótlására Ukrajnából érkezik az importtengeri, melynek már a híre is elég volt ahhoz, hogy megállítsa az árak emelkedését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

4,7 millió tonna körül alakul az idei kukorica termés, ami minimális javulást mutat, ám még így is messze alatta marad a várt 8 millió tonnás mennyiségnek. Lakatos Zoltán, a Magyar Gabonaszövetség elnöke úgy tájékoztatott, hogy a megindult a kukorica behozatala Ukrajnából. A határon 59 ezer forintos áron érkezik az import, ám erre még hozzávetőlegesen 10 százaléknyi költség rakódik rá, így nem számottevő a hazai és a behozott kukorica ára között a különbség. Ennek ellenére a hír is elegendőnek bizonyult, hogy az itthoni árfolyamot 66-67 ezerről 64 ezer forintra mérsékelje.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?