Vietnámi kapcsolat

agrarszektor.hu
A magyar élelmiszer-export bővítéséről, a sertéshús kiviteléről is tárgyalt Kardeván Endre államtitkár Hanoiban, a Magyar-Vietnámi Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság ülésén, valamint a kétoldalú megbeszéléseken.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára Diep Kinh Tan vietnámi agrárminiszter-helyettessel a több évtizedes múltra visszatekintő halászatfejlesztési, valamint a baromfi-, sertés- és nyúltenyésztéssel kapcsolatos együttműködés megerősítéséről egyeztetett. A két szakember az élelmiszer-biztonság és az állategészségügy területén történő együttműködés elmélyítése érdekében nyilatkozatot írt alá. A dokumentum előrelépést jelent a magyar élelmiszer-export bővítésében, a sertéshús-export megindításában. A szándéknyilatkozat mellet a sertéshús és a baromfihús exportjához szükséges állategészségügyi exportbizonyítványokról is tárgyaltak a felek.

Vietnámi kezdeményezésre megegyezés született arról, hogy a jövőben behatóbban ismerkedhetnek az ázsiai kollégák az elismert magyar agrároktatással.

A Vízipari munkacsoportban a Nguyen Thai Lai környezetvédelmi és természeti erőforrások miniszter-helyettesével folytatott tárgyaláson mindkét ország megerősítette szándékát a szennyvíztisztításhoz kapcsolódó technológiák, az ivóvíz-ellátás, valamint a vízgazdálkodás további területein történő együttműködés szorosabbra fűzéséről. Kardeván Endre meghívta vietnámi tárgyalófelét a 2013-ban, az ENSZ égisze alatt hazánkban megrendezendő Víz világkonferenciára. Magyarország elkötelezettségét fejezte ki a Duna-Mekong együttműködés megerősítésére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?