Észak-Amerikából veszik a búzát a kínai malmok

agrarszektor.hu
Jó hír az elmúlt időszakban az amerikai készletek és a mérséklődő igény révén ideálisnak éppen nem nevezhető helyzetbe került chicagói árutőzsdének, hogy a belföldi áraknál lényegesen olcsóbb kanadai és amerikai búzát vásárolják a kínai malmok. A jelenség akár a következő betakarításig is kitarthat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A legnagyobb kínai termelő Honan tartományban a héten 410 dollár körül alakult a búza tonnánkénti ára, míg Kuangtung tartományban 430 dollárt kellett fizetni a magas minőségű búza tonnájáért. Ezzel szemben az USA-ból már 380 dollár is elegendőnek bizonyul, így vélhetően tovább folytatódik a gyakorlat, legalábbis amíg az amerikai árak kedvezőek maradnak. Az igénnyel a jelek szerint nem lesz gond, hiába növelte meg ugyanis Peking a heti tartalékmennyiséget, a gyengébb minőség következtében tartósan igényli a piac a minőségi árut. Amennyiben a feltételek hasonlóan kedvezőek maradnak, úgy egészen májusig , a következő betakarításig stabil piaca lehet az amerikai búzának.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?