Észak-Amerikából veszik a búzát a kínai malmok

agrarszektor.hu
Jó hír az elmúlt időszakban az amerikai készletek és a mérséklődő igény révén ideálisnak éppen nem nevezhető helyzetbe került chicagói árutőzsdének, hogy a belföldi áraknál lényegesen olcsóbb kanadai és amerikai búzát vásárolják a kínai malmok. A jelenség akár a következő betakarításig is kitarthat.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A legnagyobb kínai termelő Honan tartományban a héten 410 dollár körül alakult a búza tonnánkénti ára, míg Kuangtung tartományban 430 dollárt kellett fizetni a magas minőségű búza tonnájáért. Ezzel szemben az USA-ból már 380 dollár is elegendőnek bizonyul, így vélhetően tovább folytatódik a gyakorlat, legalábbis amíg az amerikai árak kedvezőek maradnak. Az igénnyel a jelek szerint nem lesz gond, hiába növelte meg ugyanis Peking a heti tartalékmennyiséget, a gyengébb minőség következtében tartósan igényli a piac a minőségi árut. Amennyiben a feltételek hasonlóan kedvezőek maradnak, úgy egészen májusig , a következő betakarításig stabil piaca lehet az amerikai búzának.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?