Itt a terv: rekordszintű mezőgazdasági terméket exportálna Kínába az USA

MTI
Az Egyesült Államok rekordértékben, 31,5 milliárd dollárért exportál mezőgazdasági termékeket Kínába a szeptember végével záródó folyó pénzügyi évben.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által becsült adat 4,5 milliárd dollárral felülmúlja az előző, novemberi várakozást. A minisztérium a vártnál kedvezőbb pénzügyi első negyedévi adatok alapján javított a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésén.

A december végével záródott negyedévben az Egyesült Államok rekordösszegért, 14,4 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket Kínába, a legnagyobb értékben szójababot, kukoricát, cirokot, búzát és a gyapotot szállított. Az amerikai minisztérium azzal számol, hogy a folyó pénzügyi évben Kína marad az amerikai mezőgazdasági termékek harmadik legnagyobb felvevőpiaca Kanada és Mexikó után. Az USDA számításai szerint a szeptember végével záródó egy évben az Egyesült Államok 157 milliárd dollár értékben exportál mezőgazdasági termékeket, ami 5 milliárd dollárral felülmúlja a novemberi várakozást, különösen az olajos magvak és a gabona kivitelének vártnál nagyobb bővülése hatására.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?