Itt a terv: rekordszintű mezőgazdasági terméket exportálna Kínába az USA

Itt a terv: rekordszintű mezőgazdasági terméket exportálna Kínába az USA

MTI
Az Egyesült Államok rekordértékben, 31,5 milliárd dollárért exportál mezőgazdasági termékeket Kínába a szeptember végével záródó folyó pénzügyi évben.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által becsült adat 4,5 milliárd dollárral felülmúlja az előző, novemberi várakozást. A minisztérium a vártnál kedvezőbb pénzügyi első negyedévi adatok alapján javított a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésén.

A december végével záródott negyedévben az Egyesült Államok rekordösszegért, 14,4 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket Kínába, a legnagyobb értékben szójababot, kukoricát, cirokot, búzát és a gyapotot szállított. Az amerikai minisztérium azzal számol, hogy a folyó pénzügyi évben Kína marad az amerikai mezőgazdasági termékek harmadik legnagyobb felvevőpiaca Kanada és Mexikó után. Az USDA számításai szerint a szeptember végével záródó egy évben az Egyesült Államok 157 milliárd dollár értékben exportál mezőgazdasági termékeket, ami 5 milliárd dollárral felülmúlja a novemberi várakozást, különösen az olajos magvak és a gabona kivitelének vártnál nagyobb bővülése hatására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 22. 15:32