Itt a terv: rekordszintű mezőgazdasági terméket exportálna Kínába az USA

MTI
Az Egyesült Államok rekordértékben, 31,5 milliárd dollárért exportál mezőgazdasági termékeket Kínába a szeptember végével záródó folyó pénzügyi évben.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által becsült adat 4,5 milliárd dollárral felülmúlja az előző, novemberi várakozást. A minisztérium a vártnál kedvezőbb pénzügyi első negyedévi adatok alapján javított a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésén.

A december végével záródott negyedévben az Egyesült Államok rekordösszegért, 14,4 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket Kínába, a legnagyobb értékben szójababot, kukoricát, cirokot, búzát és a gyapotot szállított. Az amerikai minisztérium azzal számol, hogy a folyó pénzügyi évben Kína marad az amerikai mezőgazdasági termékek harmadik legnagyobb felvevőpiaca Kanada és Mexikó után. Az USDA számításai szerint a szeptember végével záródó egy évben az Egyesült Államok 157 milliárd dollár értékben exportál mezőgazdasági termékeket, ami 5 milliárd dollárral felülmúlja a novemberi várakozást, különösen az olajos magvak és a gabona kivitelének vártnál nagyobb bővülése hatására.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?