Nagy az aggodalom Európában a terményekkel kapcsolatban

Nagy az aggodalom Európában a terményekkel kapcsolatban

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb az aggodalom az európai terményekkel kapcsolatban. Németország 2023-as búzatermése várhatóan 2,9%-kal csökken a száraz, meleg időjárás miatt, és ahogy azt a napokban az Agrárszektor megírta, az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS szinte az összes idei, gabonafélék és olajos magvak termésére vonatkozó átlaghozam-előrejelzését csökkentette. Az USA-ban sem jobb a helyzet, az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései több hónapos csúcsokat értek el hétfőn a kulcsfontosságú termőterületeken a kedvezőtlen időjárás okozta globális terméskiesés miatti aggodalmak miatt. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései jelentős emelkedést tapasztaltak hétfőn, és többhavi csúcsokat értek el. Ez az emelkedés a globális terményhiánnyal kapcsolatos aggodalmaknak tulajdonítható, amelyek a kulcsfontosságú termesztési régiók kedvezőtlen időjárási viszonyai miatt jelentkeznek - írja a Portfolio a Reuters cikkére hivatkozva. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium kedden délután a vártnál nagyobb mértékben csökkentette az amerikai kukorica- és szójatermés jó és kiváló közötti minősítését, beleértve a legnagyobb termő államok, Iowa és Illinois jelentős csökkenését. Ennek oka a középnyugati mezőgazdasági övezet terméseit sújtó, egyre fokozódó aszály.

EZ IS ÉRDEKELHET

A termesztéssel kapcsolatos aggodalmak más régiókban, például Európában is nőnek. A németországi mezőgazdasági szövetkezetek szövetsége arról számolt be, hogy az ország 2023-as, minden típusú búzatermése 2,9%-kal, 21,87 millió tonnára csökken az előző évhez képest a száraz és forró időjárás miatt. Az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS hétfőn csökkentette az idei gabonafélék és olajos magvak terméshozamára vonatkozó előrejelzéseinek csaknem mindegyikét.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?