Nagy az aggodalom Európában a terményekkel kapcsolatban

Nagy az aggodalom Európában a terményekkel kapcsolatban

agrarszektor.hu
Egyre nagyobb az aggodalom az európai terményekkel kapcsolatban. Németország 2023-as búzatermése várhatóan 2,9%-kal csökken a száraz, meleg időjárás miatt, és ahogy azt a napokban az Agrárszektor megírta, az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS szinte az összes idei, gabonafélék és olajos magvak termésére vonatkozó átlaghozam-előrejelzését csökkentette. Az USA-ban sem jobb a helyzet, az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései több hónapos csúcsokat értek el hétfőn a kulcsfontosságú termőterületeken a kedvezőtlen időjárás okozta globális terméskiesés miatti aggodalmak miatt. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései jelentős emelkedést tapasztaltak hétfőn, és többhavi csúcsokat értek el. Ez az emelkedés a globális terményhiánnyal kapcsolatos aggodalmaknak tulajdonítható, amelyek a kulcsfontosságú termesztési régiók kedvezőtlen időjárási viszonyai miatt jelentkeznek - írja a Portfolio a Reuters cikkére hivatkozva. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium kedden délután a vártnál nagyobb mértékben csökkentette az amerikai kukorica- és szójatermés jó és kiváló közötti minősítését, beleértve a legnagyobb termő államok, Iowa és Illinois jelentős csökkenését. Ennek oka a középnyugati mezőgazdasági övezet terméseit sújtó, egyre fokozódó aszály.

EZ IS ÉRDEKELHET

A termesztéssel kapcsolatos aggodalmak más régiókban, például Európában is nőnek. A németországi mezőgazdasági szövetkezetek szövetsége arról számolt be, hogy az ország 2023-as, minden típusú búzatermése 2,9%-kal, 21,87 millió tonnára csökken az előző évhez képest a száraz és forró időjárás miatt. Az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS hétfőn csökkentette az idei gabonafélék és olajos magvak terméshozamára vonatkozó előrejelzéseinek csaknem mindegyikét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?